Roufaida vierde haar optreden tijdens Noorderslag op 21 januari met de release van haar eerste single ‘Don’t Bend’. Vandaag is deze single ook in België verkrijgbaar! De zangeres heeft in 2022 al opgetreden op festivals als Motel Mozaique, Into the Great Wide Open en in het voorprogramma van Eefje de Visser. Vanaf nu kan haar Belgische publiek eindelijk ook haar muziek terugvinden op de verschillende streaming platforms.

De door Roufaida geproduceerde track heeft de kenmerkende sound waar het publiek van haar live-shows al mee kennis heeft kunnen maken – indiepop met Noord-Afrikaanse elementen. Over de tekst van het nummer zegt zij: “ ‘I take what I need, I leave what I don't' is een terugkerend mantra dat me heeft geholpen mijn eigen stem te vinden in een wereld dat gedreven wordt door identiteit. Mijn wortels liggen in Marokko, ik creëer een indie pop universum met Noord-Afrikaanse elementen. De song gaat over zelfbeschikking, over je lot in eigen handen nemen, in plaats van te leven zoals door de buitenwereld opgelegd. Geïnspireerd op de grooves uit de gnawa muziek schreef ik een repetitief ritme passend bij het mantra, dat zich steeds herhaalt. Daar voegde ik een beat aan toe om het eigen te maken.”

Sinds 2022 werkt Roufaida samen met het Benelux management Musickness (Balthazar, Eefje de Visser, Tamino, De Staat). Busker is haar Belgische partner voor boekingen en haar muziek zal wereldwijd gedistribueerd worden door LAB Music (Wies, Klangstof, Goldband) via haar eigen label For Farah Records.

'Don't Bend' is de eerste single uit haar debuut EP die zal uitkomen op 21 april.

ROUFAIDA LIVE
15/02 – Thank Us Later @ Beursschouwburg, Brussel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over