Aafke Romeijn is een Nederlandse muzikante, schrijfster en journaliste. In Vlaanderen scoorde ze al behoorlijk met o.m. de singles “Alles Went” (met rapper Sef) op Studio Brussel en met “Zal ik Dan” (met Tom Pintens) dat lang in de playlist van Radio 1 mocht vertoeven.

Vorig jaar verscheen bij De Arbeiderspers haar zeer goed onthaalde debuut roman “Concept M”. op 27 September verschijnt ook in België de album soundtrack van het boek: “M”,

waarop Aafke Romeijn een rondleiding geeft in liedjes en composities in de wereld waarin haar debuutroman “Concept M” speelt. Het is een alternatieve versie van onze wereld waarin een meisje door een mysterieuze ziekte haar kleur verliest. Vastberaden de ziekte uit te roeien besluit ze een radicale daad te stelen. “M” waaiert genadeloos uit: van een piano tot orkest, van kleine bekentenissen tot donkere electro, van hiphop tot fuga. Dat levert een wonderlijk landschap op met samples van obscure soul- en jazzplaten, modernistische dichters en Sonic Youth, die moeiteloos samenvloeien met grootse strijkers- en blazersarrangementen waarop Romeijn met haar kenmerkende stemgeluid zingt over de lotgevallen van de personages uit haar sciencefictionroman Concept M.

De voorafgaande single “Ameland”, een duet met Spinvis deed het bijzonder goed op de radio en prijkte maar liefst 15 weken in A Rotatie op Radio 1 én met als gevolg een verdiende Top 10 plek in de VOX Top 30.

Aafke Romeijn covert op het album tevens “Een heel klein beetje oorlog” van Belgische singer-songwriter en voorman van Noordkaap: Stijn Meuris, tevens de tweede single. Een dreigende en beladen song over het nut van escalatie. Romeijn: "Ik ben al heel lang verbaasd dat Noordkaap en Stijn Meuris relatief onbekend zijn in Nederland. Meuris heeft ontzettend sterke nummers geschreven, die op indringende wijze vertellen over de dood en de rouw die daarop volgt. Een heel klein beetje oorlog is het verslag van het verlangen naar een ruzie op leven en dood, uitgevochten in de huiskamer. Het nummer past perfect bij M, omdat hoofdpersoon Hava eveneens op zoek is naar een gewelddadige manier om haar idealen kracht bij te zetten."

https://aafkeromeijn.nl/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over