Na de uitverkochte zalen en het laaiend enthousiaste publiek van vorig jaar, komt de Staatsopera van Tatarstan ook dit jaar weer naar Nederland met het indrukwekkende operagala ‘A Night at the Opera’. De beste solisten van de Russische federatie, zoals Natalya Kraevsky, Olga Pudova en Agmed Agadi, brengen samen met een orkest van 56 musici de mooiste operanummers. Dit jaar wordt onder leiding van dirigent Renat Salavatov een imposante selectie van de operamelodieën van onder andere Tchaikovsky, Verdi, Bizet, Mozart, Puccini, Saint-Saens en Rossini ten gehore gebracht. De tournee van ‘A Night at the Opera’ start op 3 april 2014 in Stadsschouwburg Middelburg.

Over ‘A Night at the Opera’

‘A Night at the Opera’ neemt het publiek mee op een muzikale reis rond de wereld. In deze inmiddels vierde editie komt de Staatsopera van Tatarstan met een geheel nieuw programma. Tijdens deze avond brengt het gezelschap meesterwerken van Tchaikovsky, Verdi, Bizet, Mozart, Puccini, Saint-Saens en Rossini. De ‘Ballade van Duca’ uit Rigoletto, de aria ‘Koningin van de nacht’ en ‘Aria van Dalila’ uit Samson en Dalila zullen zeker niet ontbreken. ‘A Night at the Opera’ sleept het publiek mee en laat hen kennismaken met de meest indrukwekkende operamelodieën.

De Staatsopera van Tatarstan

Inmiddels heeft de Staatsopera van Tatarstan al meer dan 1000 voorstellingen in Nederland gespeeld. De klassieke uitvoeringen van bekende opera’s met grootse decors en prachtige kostuums blijken een succes te zijn en de zalen zijn bij iedere voorstelling gevuld met publiek van alle leeftijden. De traditionele manier waarop de operavoorstelling wordt opgevoerd is zeer populair bij het Nederlandse en Vlaamse publiek.

De geschiedenis

De geschiedenis van de Staatsopera gaat terug tot 1803 toen in Kazan, de hoofdstad van Tatarstan, een houten theater werd gebouwd. Het was eigenlijk bedoeld voor dramavoorstellingen, maar dit werd ook de weg naar het theater voor verschillende opera’s. De overheid van Tatarstan besloot in 1934 om het Theater van Opera en Ballet in Kazan te openen. De meest getalenteerde Tartaren werden naar Moskou gestuurd om daar te studeren. Na vier jaar studeren kwamen de zangers, dirigenten en componisten terug naar Kazan en maakte hun opwachting in het theater. Vanaf die tijd trad het Operagezelschap op in vele Russische steden en vanaf 1992 gingen zij ook internationaal toeren.

Meer informatie

‘A Night at the Opera’ is vanaf 3 april 2014 te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie en de gehele speellijst gaat u naar www.wereldtheater.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: