A Murder in Mississippi laat je dansen met je demonen. Artwork & clip by Costin Chioreanu, een animatie-godin de metalscene. Hij maakte eerder clips voor bands als Ghost, Gorgoroth, At The Gates, Napalm Death en Opeth. Het is de eerste keer dat hij een animatie-videoclip maakt voor een americana-roots band.

De videoclip ging op 23 mei in première via Maxazine (NL). Lees hier het artikel.

A Murder in Mississippi is terug! Ze nemen je mee met 'Black Train', de eerste single van hun derde album'Reverie'. Een retourticket is niet verkrijgbaar. Een enkele reis naar de hemel? Naar de hel? Of iets er tussenin? Dat laat A Murder in Mississippi graag in het midden. Wat wel vaststaat is dat de verloren zielen aan boord geen tijd hebben om het hoofd te laten hangen: in de wagons danst en feest iedereen met zijn demonen. All aboard, the Black Train awaits!

Na de krachtige impact van hun vorige album 'Hurricana' (2021) volgde bezinning. Kort na de release van 'Hurricana' moest de band onverwacht afscheid nemen van Belgisch Blues-icoon, mentor en vriend Tiny Legs Tim, die A Murder in Mississippi onder de vleugels nam van zijn platenlabel Sing My Title. Terwijl de dreiging van de storm nooit ver weg lijkt te zijn, dringt een moment van helderheid zich nu op om opnieuw koers te bepalen en de krachten te bundelen.

In 2023 speelde A Murder in Mississippi in uitverkochte zalen en festivals in België, Nederland en Duitsland, en deelde de groep het podium met artiesten als Kitty Daisy & Lewis en Pokey Lafarge op het Roots & Roses Festival. Na een succesvolle toer door Portugal, Spanje en Frankrijk, sloten ze in stijl af als headliner op Bluegrass in La Roche.

In 2024 staan ze opnieuw op diverse festivals in binnen- en buitenland. Het zestal klimt steeds hogerop en lanceert in het najaar hun derde full-length record 'Reverie'. Vol inspiratie en een reiskoffer gevuld met nieuwe verhalen dook de band dunk!studios in, onder de begeleiding van producer Jonas Everaert en For The Road Records (NL). Het nieuwe album is een mix van Americana, Bluegrass, Folk, Polka & Country, waarbij ook Blues en Gospel niet ver weg zijn. 'Reverie' nodigt je uit om weg te stappen van dagdagelijkse drukte en de rust van eenvoudigere tijden te omarmen. 'Reverie' staat voor reflecteren, de zoektocht naar zingeving en veerkrachtigheid na tegenslagen. De akkoorden en ritmes van 'Reverie' herinneren ons eraan dat zelfs in de meest duistere momenten, ergens, licht op ons wacht. Op deze muzikale reis worden we meegezogen naar de plaatsen waar de grenzen tussen heden en verleden vervagen en samensmelten. Soms moeten we terugkeren naar het begin om het verleden onder ogen te zien. A Murder in Mississippi doet dit met 11 originele nummers, geschreven en beleefd alsof de songs er altijd zijn geweest.

Live:

  • 15 juni, Mañana Mañana, Laren (NL)
  • 22 juni, Provisorium, Nürtingen (DE)
  • 28 juni, Rotterdam Bluegrass Festival, Rotterdam (NL)
  • 7 juli, Fabrique Magnifique, Veghel (NL)
  • 19 juli, Vierdaagse Feesten, Nijmegen (NL)
  • 20 juli, Cerexhe Festival, Cerexhe-Heuseux
  • 21 juli, Missy Sippy Blues And Roots Festival, Gent
  • 24 juli, Totaalfestival, Bladel (NL)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: