Van januari tot en met juni dit jaar ontving Kinepolis Group 9,8 miljoen bezoekers in de
bioscoopcomplexen, 5,3% minder dan het eerste semester van 2008. De aanzienlijke daling in het eerste kwartaal (-17%) kon voor een belangrijk deel gecompenseerd worden in het tweede kwartaal (+12,4%). Dit had onder meer te maken met de verschuiving van de paasvakantie van het eerste kwartaal in 2008 naar het tweede kwartaal in 2009.

Alle landen tekenden sterke bezoekcijfers op. Spanje spande hierbij duidelijk de kroon dankzij het succes van het 3D-genre, de remonte van de Spaanse film, waaronder de Spaanse comedie “Fuga de Cerebros”, en het succes van de Madrileense seniorenactie “Mayores de Cine”.

In het tweede trimester stonden respectievelijk “Angels and Demons”, “Fast and Furious 4”, “X-men Origins: Wolverine”, “Knowing” en “Night at the Museum 2” aan de filmtop. Ook de 3D-film “Monsters vs. Aliens” deed het voortreffelijk. Met succes werd de programmatie verruimd in evenementiële, muzikale en theatrale richting:

België en Frankrijk: Opera in the Cinema in samenwerking met Metropolitan Opera
Frankrijk: “Carmen” in samenwerking met l’Opéra Comique de Paris
België: Laatste episode van de populaire tv-reeks “Flikken” in avant-première; Iron Maiden: Flight 666; Theater in de Cinema in samenwerking met NT London (Phèdre).

Kinepolis Spanje presenteerde met glans een 3D-pilootproject, waarbij de tennisfinale van Roland Garros (7/06/09) live én in 3D per satelliet doorgeseind werd via het grote scherm. “Ice Age 3” (3D), “Harry Potter and the Half-Blood Prince”, “Public Enemies”, “Brüno” en “G-Force” zetten alvast de toon van het derde trimester. Op 16 juli brengt Kinepolis Frankrijk het concert van Julien Clerc aux nuits de Fourvières (Lyon) live én in 3D naar de bioscoop.

In het laatste kwartaal verwacht men veel van “Up” (3D), “2012”, “A Christmas Caroll” (3D), het Vlaamse “Dossier K”, het Franse “MicMacs à Tire-Larigot”, de Spaanse films “Agora” en “Rec 2”, en het langverwachte “Avatar” (3D). Voorts kijkt het cultuurminnend publiek uit naar de voortzetting in België van Theater in de Cinema met “All’s well that Ends well” (William Shakespeare) op 1 oktober, en de lancering van het derde seizoen van “Opera in de Cinema” (10/10/09) in België en Frankrijk.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: