Verzamelaar op nummer één, petjes en party-tickets zijn gegeerd !

Champagne bij platenfirma Universal Music, want zij staan deze week op één in de Ultratop compilatielijst met hun 3 CD-box ‘I love the 90’s – The party edition’. “Als we de totale sales van de voorbije week bekijken, dan is de verzamelaar één van de best verkopende van het moment. Het is van 2011 geleden dat de compilatie op één stond. Wat ons opvalt, is dat het vooral heel veel jonge mensen zijn die de muziek van de jaren negentig herontdekken en die bewust ook weer kiezen voor een fysieke cd-box.

Pat Krimson van danceformatie 2 Fabiola herkent het verhaal. “Wij zien op onze optredens de laatste tijd ook heel wat nieuw volk. Jonge mensen die niet alleen komen springen op ‘She’s After My Piano’, maar die ook expliciet wachten op ‘Lift U Up’, ‘Freak Out’ of ‘Magic Flight’. Ze zijn zot van die partyschijven. Die willen ze allemaal horen”. Bij de mannen van Bonzai All Stars, Christian ‘Fly’ Pieters en Marnik Braeckevelt, klinken dezelfde geluiden. Hun ‘Bonzai tsa tsa tsa tsa’ en ‘Thunderball’ classics en retro-tunes, hebben de tand des tijds moeiteloos overleefd. “Wij spelen altijd voor een gevarieerd publiek. Dat bestaat uit fans van het eerste uur, maar ook heel wat jonge mensen die de 90’s niet actief hebben meegemaakt, maar die ondertussen wel vertrouwd zijn met de muziek én de tijdsgeest”, klinkt het.

Hype

Niet alleen de muziek uit de jaren 90 is populair, ook het befaamde rood-witte “Coke” petje maakt opnieuw z’n opwachting. De voorbije uren lieten o.a. Yentl Keuppens, Axeela, Katerine Avgoustakis, Bart Kaëll en Jebroer, met een selfie aan hun social media selfie weten dat zij ook fans zijn van het petje én de nineties. Wie dezer dagen in de Hasseltse binnenstad of elders in Vlaanderen rondloopt, zal ongetwijfeld mensen tegenkomen die rondlopen met een “I Am A Natural Born 90’” (voor wie in de jaren ’90 geboren is) of een “Wish I Was A Natural Born 90’ (voor wie ouder is dan 26 of jonger dan 16) petje. “Zaterdagnamiddag zijn er petjes uitgedeeld in Vlaanderen. Spijtig genoeg was de vraag groter dan het aanbod, waardoor onze #ILT90s petjes nu al een collectorsitem zijn geworden”, zegt I love the 90’s medeorganisator Kris Bloemen.

Niet alleen de cd’s en petjes zijn gegeerd, ook de concertkaartjes voor de I love the 90’s party van komende zaterdag 9 april in de Hasseltse Ethias Arena, vliegen buiten. Kris Bloemen: “Ondanks de aanslagen, die zich tijdens onze campagnes hebben afgespeeld, blijft de publieke interesse groot. Binnen de leetijdscategorie 18 – 24 jaar realiseren we opnieuw een groei, wat nog maar eens bevestigt dat de 90’s hotter zijn dan ooit.”

Wil je zelf de 90’s herbeleven, dan moet je op zaterdag 9 april naar de Ethias Arena in Hasselt, voor de 9de editie van I love the 90’s -The party, met optredens van DJ Bobo, Snap!, Absolom Vs Astroline, Culture Beat, 2 Fabiola ft Loredana, 2 Brothers on the 4th Floor, Bonzai All Stars en Ward.

Tickets & info: www.ilovethe90s.be of 070/345.345 (Max. €0,30/Min)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over