Op 19 en 20 augustus vond in de Mechelse binnenstad de 11de editie van Maanrock plaats. Liefst 120000 bezoekers kwamen een kijkje nemen naar 1 van de optredens en een uur lang moest zelfs de Grote Markt afgesloten worden voor het publiek. De organisatie keek na afloop dan ook zeer tevreden terug.

Zaterdag schitterde Nailpin al op de Botermarkt en sloot Discobar Galaxie de 1ste dag van Maanrock schitterend af voor zo'n 20000 bezoekers op de Grote Markt. Maar stonden ook El Tattoo del tigre, Metal Molly, Absynthe Minded, Fun Lovin' Criminals, Camden en Boney M op de diverse podia in Mechelen.

Zondag daarentegen is al jarenlang de “familie”-dag op Maanrock en ook toen was dit niet anders. Zo mocht Udo omstreeks half 2 de 2de dag van Maanrock aftrappen. In tegenstelling tot zaterdag was het publiek zondag wel talrijk vanaf de eerste seconde aanwezig.

Na Udo mochten nog Katerine en kate Ryan het podium op voordath et de buert was aan X!nk.

Zo luid Udo, Katerine en Kate Ryan ook zongen, aan X!nk konden ze zeker en vast niet aan. X!nk zorgde samen met Les seconde base voor het stevige werk op zondag en ook dit viel in de smaak. Jonas en de zijne rockte er dan ook stevig op los.

Maanrock zette de 2de avond in op de tonen van Les Truttes. Les Truttes toverde in een mum van tijd de Grote Markt om tot een ware disco.

Enkele weken geleden riep Het nieuwsblad De Magical Flying Thunderburds uit tot beste coverband van Vlaanderen. Charel en zijn gezellen die gisteren intussen al voor de 5de keer op Maanrock stonden bewezen gisteren alvast dat ze die titel meer als waard zijn. Maanrock lag aan hun voeten. De Grote markt moest zelfs een uurlang afgesloten worden omdat ze compleet vol was.

Intussen had Lalalover het podium op de ijzerenleen overgenomen van The Beeves en maakte ze hier het mooie weer. Tegelijkertijd stond Luc Crabbé het beste van zich te geven op de Botermarkt.

De grote markt had zich intussen klaargemaakt om de Kreuners te ontvangen. Tegelijkertijd mocht Buscemi het publiek op de ijzerleen vermaken.

Als afsluiter op de ijzerleen mocht Sandrine en haar live band het podium op. Ze zorgden voor een schitterende sfeer. Die sfeer zat er ook dik in op de Botermarkt tijdens Mint die Maanrock hier afsloot.

Maurice Engelen en zijn gezellen beter bekent als Praga Khan hadden dit jaar de eer om Maanrock te mogen afsluiten. Dat dit vuurwerk beloofde wisten wij al op voorrand en hij liet dan ook de Grote Markt op zijn grondvesten daveren.

De voorbije weken konden jullie al vele 100den foto's in het fotoalbum raadplegen en vandaag voegden we de laatste 800 foto's toe aan het fotoalbum.

Katerine
Kate Ryan
Praga Khan
Sandrine
The Magical Flying Thunderburds
El Tattoo del tigre
Camden
Skeemz
Discobar Galaxie
Nailpin
Anton Walgrave
Fun Loving' Criminals
Lalalover

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: