Vanmiddag zong Afi, die sinds dit jaar meter is van het project, samen de Children of the street band en 6000 dolenthousiaste kinderen voor “Een dak op de wereld”. Antwerpen wordt op deze manier wakker geschud door 12.000 dansende voetjes in de nieuwe Lotto Arena. Op deze manier wil de Antwerpse jeugd op een originele manier de boodschap voor vrede, verdraagzaamheid en solidariteit verspreiden. Hierbij kregen ze de hulp van Gedeputeerde Inga Verhaert die tijdens de topper “Wij zijn kinderen, geen soldaten” vrolijk kwam meezingen met Afi en het kinderkoor.

childrenofthestreetDit grootschalig zangfestijn is intussen aan zijn vijftiende editie toe en kadert binnen het educatief project “Wij zingen een dak op de wereld”. Het werd in 1992 opgericht door vzw Children of the Street, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om het lot van straatkinderen overal ter wereld te verbeteren. Elk jaar wordt een bepaald project uit de derde wereld in de schijnwerpers gezet. Dit jaar zingen de kinderen ten voordele van een ontwikkelingsproject in Niger nl. zuiver water voor de nomadengemeenschap de Wodaabe (www.ninafri.be ).

Kinderen van het 4de, 5de, 6de leerjaar van de basisschool en de eerste graad van het secundair onderwijs uit Vlaanderen maakten in de klas via een infobrochure en een CD met liedjes kennis met de leerwereld van kinderen uit Niger. Bedoeling is dat de kinderen bewust worden dat welvaart zowel in verschillende landen in de wereld als in België ongelijk verdeeld is.

childrenofthestreetVandaag werd dit educatief luik voor de Antwerpse jeugd feestelijk afgesloten in de Antwerpse Lotto Arena. De ruim 6.000 aanwezige kinderen leefden zich dan ook helemaal uit tijdens deze editie van de zanghappening. Eerder al zongen kinderen ook al in Turnhout (1.500 kinderen), Leuven (850 kinderen), Gent (1.700 kinderen) en in Diksmuide (3.000 kinderen) voor het goede doel

Hiermee groeide de zanghappening “wij zingen een dak op de wereld” uit tot een heuse “proms voor Young ones” waaraan jaarlijks steeds meer kinderen deelnemen en dit voor vrede en verdraagzaamheid. Gestart als kleine happening op de Antwerpse Grote markt, groeide het project uit tot de jaarlijkse grootste zanghappening die het nu is geworden en dit dankzij de steun van stads- en provinciebesturen. Het ultieme bewijs hiervan zijn de 14000 kinderen die dit jaar kwamen zingen.

Foto's "Een dak op de wereld" editie 2007

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: