2022 is een feestelijk jaar voor de Oxfam Wereldwinkel in Brugge, want dit jaar mogen ze maar liefst 50 kaarsjes uitblazen. Die bijzondere verjaardag laten ze uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Op zaterdag 21 mei wordt er gevierd in de Magdalenazaal in Brugge met o.a. Habib Koité, een van de meest populaire en erkende muzikanten van Afrika. Voor de organisatie sloegen ze de handen in elkaar met Cactus Muziekcentrum

Mede als gevolg van zijn weergaloze tourschema en fantastische livereputatie is de Malinese Habib Koité muzikant een graag gezien gast op internationale podia. Als gitarist gebruikt Koité de pentatonische stemming en speelt hij op open snaren, zoals op de traditionele Kamale n’goni. Vaak heeft zijn muziek veel weg van blues en afrocuban. Stijlen die hij leerde door Khalilou Traoré, veteraan van het legendarische Maravillas du Mali. Ritmisch baseert hij zich vaak op de danssa, een populair ritme uit zijn geboortestad Keyes.

Malinese sound in Brugge
In Mali, waar elke stad en streek een eigen muziekstijl heeft, staat Habib Koité bekend om zijn pan-Malinese aanpak, die klanken en ritmes van alle hoeken van het land combineert. Koité verbindt daarnaast het beste van Mali’s rijke traditionele erfgoed met de betere moderne blues- en popmuziek. Zijn sprankelende, virtuoze gitaartechniek en zachte, hese, melodieuze stemweten liefhebbers van pop- en wereldmuziek over de hele wereld te bekoren. Zijn albums staan steevast bovenaan de wereldmuziek-hitlijsten. Zo riep Rolling Stone hem uit tot ‘Mali’s grootste popster’ en werd hij door Bonnie Raitt als vergeleken met Jimi Hendrickx en Stevie Ray Vaughn. In het kader van 50 jaar Oxfam Wereldwinkel nodigt Cactus Muziekcentrum deze Malinese ster uit met zijn zeskoppige begeleidingsband Bamada.

Dansen tijdens HUNA SOUNDS dj-set
Het Gentse collectief HUNA SOUNDS staat bekend voor hun grenzeloze mix van global sounds uit elke windstreek en genre. Met hun energieke en dansbare dj-sets zijn ze een graag geziene gasten op o.a. Cactusfestival, Gentse Feesten en Leffingeleuren. Daarnaast hosten ze hun eigen avonden in Gent waar o.a. Altin Gün, Acid Arab, DJ Marcelle, Dengue Dengue Dengue en AMMAR 808 al te gast waren.

Praktisch
Wanneer? za 21 mei 2022 - deuren 20.00u
Waar? Magdalenazaal
Prijs? € 20 (VVK) / € 23 (ADD) / € 17 (Jongerentarief)
Tickets & info: https://www.cactusmusic.be/NL/Concerten/Kalender/50-jaar-Oxfam

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over