De Belgische film LE JEUNE AHMED van Jean-Pierre & Luc Dardenne en 5 Belgische coproducties maken deel uit van de selectie van 46 langspeelfilms die kans maken op een nominatie voor de European Film Awards!

Met groot genoegen kondigen de European Film Academy en EFA-Producties de titels aan van de 46 films, die dit jaar geselecteerd zijn voor de filmlijst die in aanmerking komt voor een European Film Award 2019! Met 31 Europese landen die vertegenwoordigd zijn, illustreert deze lijst opnieuw de grote diversiteit van de Europese cinema.

Een commissie bestaande uit EFA-Bestuur en gevraagde deskundigen Giorgio Gosetti (festival programmer /Italië), Kathrin Kohlstedde (festival programmer/Duitsland), Paz Lazaro (festival programmer /Spanje), Mary Nazari (exploitant /Rusland), Edvinas Pukšta (festival programmer /Litouwen) en Agathe Valentin(verkoopagent /Frankrijk) heeft de selectie samengesteld.

In de komende weken zullen meer dan 3.600 leden van de European Film Academy stemmen voor de nominaties in de categorie Europese Film, Regisseur, Acteur, Actrice en Scenarist. De nominaties worden dan aangekondigd op 9 november tijdens het Sevilla Europees Film Festival in Spanje. Een 8-koppige jury zal dan beslissen over de prijswinnaars in de categorieën Europese D.O.P., Montage, Productie-ontwerp, Kostuumontwerp, Haar en Make-up, Muziek, Geluidsontwerp en Visual Effects.

De 32ste European Film Awards met de presentatie van de winnaars zal plaatsvinden op 7 december in Berlijn.

EFA selectie hieronder beschikbaar. Voor meer informatie over de films en een complete lijst van de prijscategorieën: www.europeanfilmawards.eu

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: