Vorige week startte Festival Dranouter met de jaarlijkse vroegboekactie waar je tot €14 goedkoper festivaltickets kan reserveren. Maar deze week lost het Festival de eerste namen voor de 40-jarige editie. Billy Bragg, Flip Kowlier, Le Vent du Nord, Wilfull Missing & de winnaar van het programma ‘De Beste SingerSong Writer van Vlaanderen’.

Billy Bragg: deze geëngageerde Britse zanger-gitarist maakte eerder al 2 maal een opgemerkte passage op Festival Dranouter. U kent hem van hits als 'A New England' en 'Sexuality'. Bragg is een man met een boodschap, een verhalenverteller, die dan ook nog eens het talent heeft om zijn verhalen in pakkende songs te gieten.  Muziek die zweeft tussen folk en punk met een knipoog naar geestig romantische liedjes. Deze zomer in Dranouter gewapend met z’n laatste CD “Tooth & Nail”.

Flip Kowlier, gekend als één van de frontmannen van ’t Hof van Commerce, of als ereburger van Izegem maar ook als West-Vlaamse singersong writer par excellence! Met nieuwe cd ‘Cirque onder de arm mag hij niet ontbreken op ons podium.

Le Vent du Nord: een Canadese folk kwartet uit Quebec dat Schotse, Ierse maar vooral Bretoense folk combineert in hun muziek en tal van awards  won in binnen- en buitenland. Bijzonder is de violist Olivier Demers die opzwepende voetpercussie speelt maar ook de samenzang van de band is om van te smullen.

 Wilfull Missing, 5-koppige Britse band. Sterke live band met akoestische indie pop&folk. De band is een graag geziene gast op diverse BBC live sessions! Fans van de Britse Serie ‘Waterloo Road’ zullen hun muziek zeker ook kennen want ze dienden als soundtrack in diverse afleveringen.

Winnaar ‘De beste singersong-writer van Vlaanderen’. Die finalist is nog niet gekend maar wij houden alvast een podiumplaats vrij deze zomer! Dranouter biedt ook dit jaar weer ruim plaats aan jonge getalenteerde muzikanten. Tal van juryleden van dit programma waren al te gast op het festival en het concept van het TV-programma op VIER  zit goed waardoor Festival Dranouter graag een plaats vrijmaakt op het programma voor de winnaar!

De vroegboekactie is nog niet gedaan en er zijn nog campingtickets beschikbaar à €12 ipv €16. Wees er snel bij en geniet van dit vroegboektarief. Nóg belangrijk nieuws voor onze kopers van vroegboektickets! Al wie tickets reserveerde maakt kans op een echte kerstbuche in festivalthema! Vrijdag verloten we de 2 kerstbuches, volg alle info via de facebookpagina van Festival Dranouter!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dranouter
Datum: 
1 - 3 augustus 2014
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over