Het gelukscijfer '7' heeft momenteel een belangrijke symbolische waarde voor de 3JS. Naast het feit dat Jaap Kwakman geboren is in 1977 en Jan Dulles op huisnummer 7 woont, is het cijfer vooral belangrijk in functie van hun toekomstplannen. Zo verschijnt er op vrijdag 13 november hun langverwachte, nieuwe studioalbum '7' en start begin januari eveneens hun nieuwe theatertour 'Tour 7'. Deze laatste brengt hen op 28 april, voor de 3de keer, naar de Antwerpse Arenbergschouwburg. In aanloop naar dit alles is er nu al de nieuwe single 'Samen Door', die vanaf aanstaande vrijdag 16 oktober fysiek en digitaal te koop is.

Aangemoedigd door een grote schare trouwe fans, verspreid over de lage landen, blijven de 3JS nieuwe muzikale paden bewandelen. De band van Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan Schilder, heeft de voorbije maanden grote stappen gezet. Zo werd Atti Bauw - één van de meest succesvolle producers van Nederland - aangezocht om de productie van de nieuwe cd '7' voor z'n rekening te nemen. De man die in het verleden mocht samenwerken met Raccoon, Judas Priest en The Scorpions, is er alvast in geslaagd om een nieuwe muzikale wind te laten waaien bij de 3JS. "Dankzij de samenwerking met Atti hebben de 3JS de kans gekregen om misschien wel hun beste album ooit te maken", klinkt het bij enkele insiders die reeds kennis mochten maken met het nieuwe geluid. Sterke teksten, verpakt in toegankelijke liedjes, die uiteraard allen overgoten zijn met een typerende 3JS sound, dat zijn opnieuw de basisingrediënten van het nieuwe album '7', dat overigens ontstaan is tijdens een lange reis van de band in LA.

De eerste single 'Samen Door' is ook één van de nummers die de 3JS in LA schreven. De Engelstalige versie van het nummer heet ‘The Same Road'. De band schreef het nummer samen met Seth Jones, een hele muzikale, intelligente, beetje "hippie" jongen. Na een kort aftastend gesprek bij hem in z’n appartement/homestudio over hun gemeenschappelijke helden, besloten ze samen een liedje te schrijven op een Fleetwood Mac-achtige beat. Zo’n lekkere "cruisin'" beat.

Jan Dulles: "‘The Same Road’ was bij aanvang de toepasselijke titel voor dit nummer. Het verhaal van twee geliefden die elkaar in een relatie, die al jaren voortduurt, scherp proberen te houden omdat het gevaar altijd en overal op de loer ligt. Nu dat we alles van elkaar weten en zoveel hebben gedeeld… Waarom zullen we dan niet gewoon samen op dezelfde weg doorgaan?"

Het mooie aan 'Samen Door' is dat het krachtige verhaal van de song ook in de Nederlandstalige versie bewaard is gebleven. Jaap Kwakman: "We zagen in eerste instantie op tegen het vertalen van het nummer, maar toen het klaar was en opgenomen in het Nederlands zeiden we alledrie tegelijk: ‘Dit liedje zou zomaar de volgende radio-single kunnen zijn’. En zo geschiedde."

Vanaf vrijdag 16 oktober is de nieuwe 3JS single 'Samen Door' fysiek en digitaal te koop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over