De Aard Van Het Beest, het 11e studio album van 3JS, is vandaag opnummer 1 binnengekomen in de Nederlandse album top 100. Hiermee hebben 3JS hun allereerste nummer 1 album te pakken.

Op de Aard Van Het Beest zetten 3JS de lijn door die al voorzichtig werd uitgestippeld met de vorig jaar verschenen single 'De Toekomst'. “We hebben vanaf het eerste moment besloten om onze meest positieve plaat ooit te maken”, vertelt Dulles. Ook de in februari verschenen single 'Wat Je Mist' krijgt een plekje op het album. Evenals de gloednieuwe single 'Dansen Tot Het Over Is'

3JS
De Volendamse band 3JS is al achttien jaar onderweg. Het album Watermensen uit 2007 betekende destijds hun grote doorbraak. Hiermee wisten Jan Dulles, Jaap Kwakman en voormalig bandlid Jaap de Witte een gouden plaat te bemachtigen, evenals met de albums Kamers Van M'n Hart(2008) en Dromers En Dwazen (2010). Wegens gezondheidsredenen was de Witte genoodzaakt om in 2013 het stokje over te dragen aan zijn zoon Jan. Jan de Witte werd een onmisbare factor binnen 3JS, zoals te horen is op de platen 7, Nu en twee akoestische kerstalbums. Zes jaar na het vertrek van zijn vader gaf ook Jan de Witte aan uit de groep te stappen. Een vervanger voor hem werd gevonden in de 28-jarige dorpsgenoot Robin Küller.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over