‘Dichter Bij De Horizon’, dat is de titel van het gloednieuwe 5de studioalbum dat de 3JS vandaag uitbrengen. Gisterenmiddag stelden Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan De Witte aan de verzamelde pers hun nieuwe muzikale worp voor in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Gisterenavond zorgden de 3JS – met special guest Bart Herman – voor een bijzondere stunt. Vanuit de Wisseloord Studio’s geven de 3JS, samen met hun live band, een gratis online concert zodat ook hun fans kunnen kennismaken met hun nieuwe cd ‘Dichter Bij De Horizon’. 

Ons nieuwe studioalbum ‘Dichter Bij De Horizon’ is voor ons heel bijzonder. Vorig jaar hebben we als band afscheid genomen van Jaap De Witte en heeft z’n zoon het muzikale stokje verder overgenomen. Met zijn komst in onze groep, is niet alleen de gemiddelde leeftijd gedaald, muzikaal hebben we ook een verjongde en vernieuwde koers gevaren tijdens de opnames van de nieuwe cd. ‘Dichter Bij De Horizon’ is vooral een warm, positief album geworden, met heel herkenbare liedjes voor de verzamelde Lage Landen”, zegt Jaap Kwakman.

Wie ‘Dichter Bij De Horizon’ koopt, zal er ook ‘Man In De Spiegel’ op kunnen terugvinden, een liedje dat de 3JS hebben opgenomen met singer-songwriter Bart Herman. “Bart draait al vele jaren mee in Vlaanderen en we zijn er de voorbije jaren achter gekomen dat we over eenzelfde muzikaal DNA beschikken. Na een gemeenschappelijk optreden en heel wat fijne gesprekken, is het idee ontstaan om samen eens iets muzikaals te gaan doen. Dat heeft zich uiteindelijk vertaald in ‘Man In De Spiegel’, een liedje wat nu al veelvuldig te horen is in Vlaanderen en wat ook terug te vinden is op onze nieuwe cd”, zegt Jan Dulles namens de 3JS.

De lancering van het nieuwe album ‘Dichter Bij De Horizon’ ging gepaard met een heuse stunt, want iedereen in Nederland en Vlaanderen kon via www.3JS.tv een gratis online concert meemaken. “Als de techniek ons niet in de steek laat, dan kan iedereen die wil, meekijken en genieten van het live concert dat de 3JS spelen, rechtstreeks vanuit de Wisseloord Studio’s in Hilversum. Samen met onze band spelen we heel wat nieuwe liedjes uit het album. We zijn blij dat ook vriend Bart Herman erbij zal zijn en dat we dus samen ook ‘Man In De Spiegel’ kunnen brengen. Vanavond valt er dus net iets meer te beleven voor wie achter de computer zit of ons volgt via smart Phone of tablet”, zegt Jan De Witte enthousiast.

Vanaf vrijdag 8 november ligt de nieuwe cd ‘Dichter Bij De Horizon’ fysiek in de winkels en is het album ook digitaal verkrijgbaar in Nederland en Vlaanderen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over