Maandagvoormiddag hebben de organisatoren van ‘Leive Vloms’ op het terras van Bar Rustic op de Oude Markt van Leuven, het bedrag bekendgemaakt dat ze hebben opgehaald voor de strijd tegen en het onderzoek naar Multiple Sclerose. Tijdens de Leuvense Jaarmarkt, die samenvalt met de nationale MS-week, mocht hoofdarts Tom Meurrens van het Nationaal MS Center Melsbroek een cheque in ontvangst nemen van 18.442 euro, centen die worden gebruikt voor een fonds dat zich bezighoudt met verder onderzoek naar de ziekte. “Voor het derde jaar op rij zijn de passanten en de inkomsten gestegen en gecumuleerd heeft ‘Leive Vloms’ de voorbije 3 jaar meer dan 46.000 euroopgehaald voor de strijd tegen MS. Met dank aan het steunende stadsbestuur, sponsoren, onze partners, de cafés én ons trouwe publiek dat blijft groeien”, zegt Erik De Rop, medeorganisator en voorzitter van VZW Oude Markt.

Ze waren met méér dan 12.000, de passanten die op vrijdag 2 augustus hun weg vonden naar de Leuvense Oude Markt voor de 3de editie van ‘Leive Vloms’. Een bezoekersrecord, want nooit eerder stonden er zoveel mensen gedurende de avond voor het podium mee te zingen met de optredens van Mama’s Jasje, Wim Soutaer en Charles Van Domburg en de jarige Bart Kaëll, die op het podium werd verrast door zijn echtgenoot Luc Appermont. Die had taart meegebracht en maakte van de gelegenheid gebruik om aan de zijde van Bart zijn debuut te maken als zanger op de iconische Oude Markt. “’Leive Vloms’ is een vaste waarde geworden in het mooie ontspanningsaanbod dat wij in de zomermaanden als stad hebben te bieden. Als aanwezige was ik een bevoorrechte getuige die zag hoe de mensen zich hebben geamuseerd en stonden mee te genieten tijdens één van de drukste avonden van de voorbije zomer”, zegt Denise Vandevoort, Leuvens schepen van cultuur, toerisme en evenementen.

Net als de voorbije jaren, benadrukten Jan Heremans en hoofdarts Tom Meurrens van het Nationaal MS Center Melsbroek nogmaals het belang van het populaire stadsfestival. “Dankzij ‘Leive Vloms’ kregen we dit jaar de mogelijkheid om het verhaal te vertellen van onze muziektherapeute Beatrijs De Klerck, die met muziekinstrumenten en improvisatie de pijn verlicht voor velen van onze patiënten. Naast de media-aandacht, is het fijn dat mensen ook een financieel steentje bijdragen voor verder onderzoek. We staan al behoorlijk ver in de behandeling, maar een echte remedie voor de ziekte is er voorlopig nog niet gevonden”, zegt hoofdarts Tom Meurrens.

In de slipstream van de cheque-uitreiking werd de 4de editie aangekondigd van ‘Leive Vloms’, die op vrijdag 31 juli plaatsvindt op de Leuvense Oude Markt. Het festival blijft gratis en volgend jaar worden er opnieuw centen opgehaald voor de strijd tegen MS. De festival line-up wordt in het voorjaar bekendgemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over