Het wispelturige weer in april en de eclectische line-up van Pukkelpop hebben minstens 1 ding gemeen - je weet nooit welke verrassingen ze in petto hebben.

De muzikale surprises op zondag 18 augustus verklappen we alvast: Channel Tres (en ook derde keer op Pukkelpop) zwoele sexy funky feelgood rap uit Compton, Becky Hill, een van de meest gestreamde popartiesten van dit moment en bekend van haar collabs met o.a. Chase & Status en Netsky. Ook de Brits-Pakistaanse dj Ahadadream is erbij op zondag en voor nog meer vette dansbeats belden we naar Bibi Seck. Bijzonder moment voor Bolis Pupul want hij stelt zijn solodebuut voor en DEBBY FRIDAY lo(n)kt je zonder moeite naar de dansvloer. FUTURE UTOPIA, geesteskind van Frasier T. Smith, komen hun tweede album voorstellen en voor psychedelische muziek met Indiase invloeden ga je naar Glass Beams. De emo power-pop wordt geserveerd door Hot Milk, Amerikaanse metalcore komt van Jesus Piece, voor unieke hardcore-hiphop-synth-punkmix vink je MSPAINT aan in de PKP-app of I. JORDAN, als je ook van euforische eurobeat houdt. Tickets voor zondag zijn nog te koop via tickets.pukkelpop.be; de rest van het festival is al weken uitverkocht.

Had je al een combi of vrijdagticket aangeschaft dan kan je ook naar vette drum 'n' bass van Andromedik, de dromerige synthpop van Artemas, het heerlijk mediterrane dansvoer van Cellini (live) en de Engelse hiphop- en grimeartiest Dizzee Rascal – je kent hem vast nog van Bonkers. Ook geprogrammeerd op vrijdag: House-held Flansie, de Franse psychedelische rockbroertjes SLIFT, MCR-T; het Duitse neefje van Joost Klein, indiepopzangers Nieve Ella en nog meer familiebanden komen van Wasia Project, broer en zus maken samen mooie popmuziek.

Ben jij een van die gelukkigen met een zaterdagticket in je mailbox dan kan je nu ook naar Amber Broos, een van onze grootste jonge Belgische dj-beloftes, hetzelfde kunnen we gerust zeggen van BERRE, maar dan in de categorie ‘singer-songwriter’, queen of cool Blck Mamba daarentegen draait al een tijdje mee; letterlijk en figuurlijk. De gloednieuwe indieband English Teacher wordt een gouden toekomst voorspeld en ga je naar de show van grandson, onthoud dan ‘zingen, springen en moshen’. Jazz Brak maakt deel uit van de Brusselse hiphop-groep Stikstof en komt nu solo naar Kiewit. Verder dj en producer Kevin de Vries bekend om zijn heerlijk melodieuze technosets; de bezeten raps en helse energie van Kleine Crack & Slagter en een sympathieke trancy technotrip van KI/KI. Verder op zaterdag ook nog singer-songrapper Snelle, dj Meg10 die ijvert voor een meer vrouwelijke en queerinclusieve clubscene, de dromerige popjuweeltjes van New West en in uitgesteld relais het mucho gehypte Wunderhorse.

Voor de meest recente versie van onze line-up, check je www.pukkelpop.be.
Nieuwe namen worden binnen een paar weken aangekondigd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over