Kelis, Mura Masa en nog 29 nieuwe Pukkelpopnamen!

Fans van Kelis mogen beginnen aftellen naar zondag 18 augustus want de Amerikaanse r&b-zangeres komt voor de vijfde keer naar Pukkelpop. Sinds haar laatste passage in 2014 is Kelis uitgegroeid tot een soort van “urban Sandra Bekari”. Gelukkig blijft ze de liefde voor het koken vlotjes combineren met haar passie voor muziek.

Big beats, bigger drops; de sympathieke jonge Brit Mura Masa is een elektronisch wonderkind, multi-instrumentalist en een instant happy maker. Op zijn collab-lijst staan o.a. A$AP Rocky, Damon Albarn en Charli XCX – eerder ook al aangekondigd voor Pukkelpop 2019. Mura Masa speelt op vrijdag, net als slowthai. Een paar maanden geleden dropten ze samen de verrassend vinnige collab ‘Doorman’.

VRIJDAG 16 AUGUSTUS

Verder nog op vrijdag de Amerikaanse punkrock van Plague Vendor, de indiepop van Robbing Millions en Zwangere Guy-protégé Blu Samu. De immer sympathieke Brihang werd eveneens toegevoegd aan het rijtje nieuwe vrijdagnamen. Ook Atis, DJ Berre, Eagl, Jewels, One Track Brain, Hasselaar Timmerman, SHDDR en Faisal vervoegen de vrijdag line-up.

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

Liefhebbers van post-punk kunnen op zaterdag naar Fornet, voor de toevoer van speed en trash belde Chokri met Evil Invaders. Ook Bearsøme, Bjeor, Cellini, DTM Funk B2B Arno Lemons, Klaps en A Local Hero spelen op zaterdag ten dans.

ZONDAG 18 AUGUSTUS

De charismatische Amerikaanse rapper DaBaby - onlangs nog in het nieuws met een indrukwekkende stagedive tijdens een show in Dallas - komt zijn alom bejubelde debuutplaat Baby On Baby voorstellen. De Gentse rockbelevenis Shht en de voormalige Gentse stadscomponist FULCO zijn er ook bij. Voor de fans van het label Awesome Tapes From Africa is er de Ghanese internetlegende Ata Kak.

De vlam slaat op zondag verder in de pan met Lefto, Maxim Lany en de Limburgse Latino Susobrino. Ook Jacin Trill & Leafs mikken op de zon, al dan niet in ons hart, en met M&T & RTTN feat. MC Seko & MC Mota wordt het sowieso feesten.

CANCEL

Simple Creatures hebben helaas geannuleerd.

AFFICHE BIJNA COMPLEET

De komende weken wordt de affiche voor deze editie afgerond. Er staan nog een aantal verrassende samenwerkingen in stelling, later volgt daar meer over.

Voor alle info over tickets, campings en andere praktische zaken kunnen festivalgangers steeds terecht op de website van Pukkelpop. Tickets vinden vlot hun weg naar nieuwe eigenaars, maar zijn nog beschikbaar via www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pukkelpop 2019
Datum: 
15 - 18 augustus 2019
Locatie: 
Kiewit

Reservatie:

Meer over