Na het succes van het eerder dit jaar verschenen Belgian New Beat boek en de bijhorende 4CD compilatie, stellen auteur Kristof Vandenhende en N.E.W.Snu ook de tweede en laatste Belgian New Beat 4CD compilatie voor. Om de allerbeste Belgian New Beat tracks in één complete collectie samen te brengen verschijnt voor de liefhebbers tegelijk een limited edition vinylbox.

Voor volume 2 werd ter gelegenheid van 30 jaar Belgian New Beat opnieuw gezocht naar die trage en donkere New Beat tracks. Het resultaat is een compilatie van de meest zeldzame klassiekers, vaak nooit eerder op CD verschenen. Een terugblik naar het jaar 1988 en de decadente sfeer van de legendarische Belgische clubs zoals Ancienne Belgique, Boccaccio Life, Prestige, Fifty Five en La Gaîté.

Een mooie selectie van de meest gezochte tracks van volume 1 en volume 2 werden eveneens verzameld op een limited edition vinylbox en bevat naast 10 vinylplaten heel wat tekst en uitleg door auteur en samensteller Kristof Vandenhende. Deze box is voor vele verzamelaars en liefhebbers de spreekwoordelijke kers op de 30 jaar Belgien New Beat verjaardagtaart!

Exclusief Belgian New Beat feest in Antwerpen

Op vrijdag 26 oktober kunnen in FLAT A in Antwerpen van twintig uur tot middernacht 100 gelukkigen in ware ‘boiler room’ stijl volledig gratis kennis maken met Belgian New Beat volume 2 en The Vinyl Box tijdens een exclusieve showcase.

Steve Murphy (Liaisons Dangereuses) en Olivier Pieters (Boccaccio Life) brengen er elk een dj set en zorgen die avond voor een herbeleving van de decadente sfeer van 1988. Alsof new beat nooit is weggeweest! Ook Patrick Gypen en Kristof Vandenhende halen speciaal voor deze gelegenheid opnieuw enkele 30 jaar oude Belgian New Beat classics vanonder het stof.

Snelle beslissers kunnen via de website van Red Bull Elektropedia één van de honderd beschikbare tickets bemachtigen voor deze vier uur durende Belgian New Beat showcase. Daarnaast maken ze ook nog eens kans op tal van mooie prijzen.

Voor wie geen ticket kan bemachtigen is er de mogelijkheid om 26 oktober vanaf 21:00 de showcase gedurende twee uur via een livestream te volgen op de Red Bull Elektropedia website.

Locatie: FLAT A - Rijnkaai 150, 3000 Antwerpen
Info en registratie: https://redbullelektropedia.be/article/30-years-belgian-new-beat-de-favoriete-platen-van-steve-murphy-olivier-pieters-en-paul-ward

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: