Leef! En Dans! Zowel CLOUSEAU, DE KREUNERS als ANDRÉ HAZES toveren op zaterdag 8 augustus de Grote Kaai om tot hét mekka van het populaire Nederlandstalige lied! De voorverkoop voor deze dag start meteen via www.lokersefeesten.be. Tickets voor dit Gezellig Samenzijn zullen zeer snel de deur uitgaan, wacht dus niet te lang!

De 46e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 31 juli tot en met zondag 9 augustus 2020. Meer nieuwe namen volgen binnenkort.

Koop nu uw tickets voor deze Nederlandstalige topavond

Clouseau

Onze inzending voor de Vlaamse canon? Oké, even diep ademhalen : Anne, Daar gaat ze, Altijd heb ik je lief, Alleen met jou, Laat me nu toch niet alleen, Louise, Dansen, Wil niet dat je weggaat, Vanavond ga ik uit, Live like kings, Geef het op, Domino, Heel alleen, Hilda, Swentibold, Nobelprijs, Brandweer, En dans, Bergen en ravijnen, Brandend avontuur, Als Sporting komt op ’t groene veld, Vanbinnen, Vonken & vuur, De tegenpartij, Hier bij jou, Casanova, Zij aan zij, Gek op jou, Vliegtuig, Kan het niet alleen, Zin om te bewegen, Droomscenario, Tweesprong. Alleen met jou. À propos, Leve België, is dat toegestaan in de Vlaamse canon? Alleen met jou staat dan weer twee keer in onze lijst, maar uit een poll die georganiseerd werd onder medewerkers van de Lokerse Feesten blijkt dat dat hier in Oost-Vlaanderen als de mooiste Nederlandstalige song aller tijden beschouwd wordt.

Bevat de canon hiermee genoeg stof tot kippenvel, dames en heren politici? Anders hebben we nóg een paar blikken Clouseau die we kunnen opentrekken. En als die op zijn beginnen we aan onze voorraad De Kreuners. Op zaterdag 8 augustus bieden we u de mogelijkheid om al deze bovenaards mooie melodieën nog eens massaal mee te zingen, met een dans en een traan en de helende armen van uw lief in de buurt. Koop uw tickets dus op tijd. U wilt het niet meemaken dat uw vrienden en vriendinnnen van de voetbal of piloxing hun Instagram bombarderen met foto’s van Koen en Kris terwijl u bij wijze van alternatief nog maar eens een DVD van De Kampioenen uit de kast trekt.

De Kreuners

De jongens van ons boekhoudkantoor hadden onlangs wat tijd teveel en dus maakten ze voor de lol dan maar eens een balans op van 42 jaar De Kreuners. Langs debetzijde vonden ze onder meer een finaleplaats van de allereerste Rock Rally, een debuutsingle (‘Nummer 1’, 1980) die na al die jaren nog steeds dat t-dansant-gevoel van weleer als geen ander oproept, een geslaagde cover van Gen X, de belangrijkste comeback waar een Belgische band ooit in geslaagd is (1989) en minstens tien singles met een levensvatbaarheid van nog zeker 150 jaar. Geloof ons, de afgestudeerden van schooljaar 2169-2170 zullen niet meer weten wie ze was maar dat ze verliefd zullen zijn op Chris Lomme, daar zijn we zeer zeker van. De Kreuners kropen ook als een van de eersten op barricades om de vuisten te verheffen tegen racisten en sloegen die laatsten met hun ‘KoesKoes kreten’ zonder pardoes KO, halfweg ronde 1. De Kreuners hadden tot 1991 ook de meest populaire drummer ter wereld, maar sinds dat jaar moet Ben Crabbé de eerste plaats laten aan Dave Grohl. En dan is er ook nog Walter Grootaers, de man die van zijn hobby – multitasken – zijn 3 à 4 jobs heeft gemaakt.

Nog troeven? De in totaal zestien snaren op het podium worden beroerd door een Jan, een Erik en een Axl. Het lijken voornamen van populaire nonkels tijdens een gezellig familiefeest maar zet ze samen op een podium en de mooi gevouwen servietten doen prompt aan zelfontbranding. We willen maar zeggen : de geschiedenis van De Kreuners is voer voor een TV-reeks waar Netflix en Amazon een wedloop voor willen organiseren. Disney+ niet, ik denk dat sommige beelden toch niet geschikt zullen zijn voor de jongsten onder ons. Kredietzijde? Het heengaan van met name Berre Bergen garandeert een eeuwig wolkje van weemoed boven elk podium waar de helden van Lier hun opwachting maken. Let er maar eens op, op zaterdag 8 augustus. En schreeuw vervolgens je stembanden naar de vanen tijdens de refreinen van ‘Layla’, ‘Ik wil je’, ‘Nee oh nee’, ‘Zij heeft stijl’, ‘Maak me wakker’ of ‘Zo jong’. Spoiler : dit gaat uitverkopen, surf als de bliksem naar www.lokersefeesten.be en volg de correcte stappen om aan tickets te geraken.

André Hazes

Hoe ver valt zo een appel nu eigenlijk van een boom? Vraag het anders eens aan Axel Merckx, Jordi Cruijff of Julian Lennon. Arme zielen die altijd in de schaduw van de grote boom zijn blijven liggen. Dat kunt u alvast niet zeggen van André Hazes jr, de Nederlander die tegenwoordig meer clickbait veroorzaakt dan een gemiddelde Kardashian. Misschien zat u de voorbije jaren op retraite in een klooster in Mauritanië, maar Andre Hazes is de jongste zoon van, we verzinnen dit niet, Andre Hazes. Vader Andre, de op een na – Johan, weet u wel – grootste Amsterdammer aller tijden, was ook in Vlaanderen mateloos populair. Wanneer de man pakweg De Kuip deed vollopen vertrok steevast een colonne Vlamingen richting Rotterdam.

Voor de zoon moet u op zaterdag 8 augustus zo ver niet reizen, de jongen komt die dag gewoon naar de parking der parkings, namelijk die waarop u met tienduizenden anderen ook dit jaar in augustus weer ten volle geniet van goeie muziek. Want muziek, daar is het bij junior toch vooral om te doen. ‘Leef’, dat is een moderne klassieker van het Nederlandstalige lied. Maar er is meer, veel meer. Zes platen heeft hij op zijn conto en die zorgen er al jaren voor dat hij dag in dag uit op de Nederlandse radio te horen is. Junior is bezig aan de verovering van Vlaanderen en begin augustus is hij van plan om een overvol parkeerterrein in Lokeren uit zijn hand te doen eten. Een kleine 200 kilometer, zo ver valt de appel dat weekend van de Amsterdamse boom. Wacht vooral te lang om tickets te bestellen indien u graag gefrustreerd thuis zit terwijl uw halve vriendenkring op de Grote Kaai de avond van het jaar beleeft.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lokerse Feesten
Datum: 
31 juli - 9 augustus 2020
Locatie: 
Grote Kaai, Lokeren

Reservatie:

Meer over