Na een geslaagd eerste festivalweekend in 2015 is het groen achter de oren weggeveegd. Met de tweede editie van Paradise City wil het festival meer dan ooit haar rol als groene innovator in het Belgische festivallandschap claimen. Samen met de 5500 bezoekers van vorig jaar geloven de initiatiefnemers dat duurzaam organiseren, een scherpe affiche met kwaliteitsvolle elektronische muziek en verfijnde festivalkost geslaagd kunnen samengaan in een pure en authentieke festivalervaring. Eentje die hier en daar de groene state of mind van de festivalgangers zelfs weet aan te scherpen en sensibiliseren.

CO2 Neutral Festival anno 2016

Mensen samenbrengen met muziek blijft een stokpaardje onder de Belgen. Organisatoren Gilles en Dimitri menen echter dat muziekfestivals te vrijblijvend omgaan met het groene luik van een festivalproductie en willen een meer dan vrijblijvende verantwoordelijkheid nemen. Dankzij een aantal fundamentele acties die de klimaat & milieu-impact van het festival serieus verminderen, ontving Paradise City in 2015 al de titel CO2 Neutral Festival Label. De kwalificatie kwam er dankzij de samenwerking met CO2logic, de Belgische organisatie die gespecialiseerd is in de berekening, vermindering en compensatie van CO2-uitstoot. Van de eerste editie berekende deze organisatie de impact op het milieu en Paradise City compenseerde die door 144 families in Uganda te voorzien van duurzame ovens.

In 2016 willen beide partners de groene maatregelen nog verfijnen en verbeteren en zo ook bijdragen tot de klimaatdoelstellingen van de Provincie Vlaams-Brabant.

Future proof food

Vorig jaar al werd de kaart getrokken van verfijnd, kwaliteitsvol en organic festivalfood. Ook in 2016 krijgen een hoop culinaire parels hun eigen plekje in de line-up van Paradise City. Groene draad doorheen dit aanbod is duurzaamheid: een breed assortiment vegetarische kost die om minder CO2-uitstoot vraagt, een bewust afvalbeleid en foodtrucks die werken met lokale, pure producten. Op het terrein zal ook een CO2-meester aanwezig zijn die per gerecht aangeeft hoeveel minder koolstofdioxide een bepaalde snack genereert ten opzichte van het klassieke festivalgerecht.

Wereldprimeur: de VIP van de toekomst

Bezijden de gegronde bekommernis om het milieu, liggen ook innovatie en ondernemingszin Paradise City nauw aan het hart. Waren zij vorig jaar het eerste cashless festival in België dan wordt dit jaar de VIP-ervaring heruitgevonden. VIP ruimtes, waarbij de happy few in een afgesloten ruimte en bij voorkeur in het zicht van het plebs champagneflessen kraken, passen niet binnen de filosofie van Paradise City. Maar goede service wel. Daarom gaat het festival in zee met TSJING; een smartphone applicatie waarmee festivalbezoekers die een VIP ticket kopen, hun drank en food op afstand kunnen bestellen en deze ook tot bij hen geleverd kunnen krijgen, waar ze zich ook bevinden op het festivalterrein. De Paradise City VIPS hoeven dus niet aan te schuiven en vallen enkel op doordat ze de hele tijd verder kunnen blijven feesten...

Line up: electronische muziek voor fijnproevers

Paradise City houdt het met drie stages (2 dj stages, 1 live stage) bewust kleinschalig en kwaliteitsvol. Gespreid over twee dagen zal het festival zo’n 40 dj’s en live artiesten programmeren. Verwacht een heel sterke sound die de muziek van vandaag en morgen vertegenwoordigt. Een mengeling van publiekstrekkers en ietwat minder bekende, zij het zeer gerespecteerde artiesten binnen de scene. De programmatie geschiedt in samenwerking met enkele zorgvuldig uitgekozen hosting partners, die gekend zijn voor hun originele events en eigenzinnige muziekkeuze en met elk hun eigen stijl.

Op de dag van vandaag zijn reeds 7 namen bekend. Club SILO strikt voor Paradise City een unieke 3 uur durende back to back sessie van The Black Madonna & Mike Servito! Zo krijg je meteen het beste van Chicago en Detroit, met een vleugje New York. De zomer van 2016 ziet deze revelaties geprogrammeerd op baanbrekende festivals zoals Dekmantel, Field Day, Sonar en Melt!, maar dus ook op het intiemere Paradise City in Perk.

Daarnaast pakt LOVE - het brussels clubconcept van ATTAR! - uit met &ME, de meest sublieme alias binnen de housescene en de erg gerespecteerde Hunee; de hoogste nieuwkomer in de DJ TOP 100 Resident Advisor Poll.

Op de stage van de vrolijke piraten van Feestgedruis staat onder andere Guti; bekend om zijn warme live sets. Op de Red Bull Elektropedia stage worden op zaterdag en zondag enkel Live artiesten geprogrammeerd. Voor zaterdag hebben de heren van ABSTRKT Concerts reeds het Spaanse PIONAL op de affiche staan en voor zondag confirmeerde Christian Löffler met zijn emotionele sound dankzij Play Label records uit Brussel.

Become a citizen of Paradise

Om het festivalkarakter intiem te houden, wordt het aantal toegangskaarten voor Paradise City strikt gelimiteerd. Paradise City is bovendien een cashless festival - betalen kan met een swipe van je festivalbandje: snel, correct en aan een propere consumptieprijs - bovendien met een minimum aan drukkosten. De bezoekers van de eerste editie kregen onlangs een Green Card, waarbij ze hun ticket met korting kunnen kopen tot 15 April. Dit early bird voordeel is enkel beschikbaar voor de eerste Citizens en hun vrienden.

Tarieven

Voor één dag betaal je 50 euro. Een combiticket voor beide dagen kost 80 euro.

Paradise City Tickets zijn vanaf vandaag online beschikbaar via www.paradisecity.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Paradise City
Datum: 
Zaterdag 25 en zondag 26 juni 2015
Locatie: 
Kasteel Ribaucourt, Perk (Steenokkerzeel)
Meer over