Op vrijdagavond 6 december 2013 vult 2BE op heel eigenzinnige manier het thema van Sinterklaas in met de laatavondfilm Sint. In deze Nederlandse thriller van Dick Maas – die benoemd werd tot een Gouden Film - vertolkt Huub Stapel de rol van St. Niklas, een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt al plunderend en brandstichtend over het platteland, maar hij wordt hiervoor al snel afgestraft en vermoord.

St. Niklas besluit zich te wreken: samen met zijn bende herrijzen ze elk jaar bij volle maan op 5 december uit de dood en gaan ze bloeddorstig te werk. Zo worden Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende. De politie gelooft echter niets van zijn verhaal, waardoor hij besluit om het heft in eigen handen te nemen en de strijd aan te binden met Niklas. Hij wordt hiervoor geholpen door zijn vriendin Lisa (Caro Lenssen) en de politierechercheur Goert (Bert Luppens).

Wat volgt is een bloedstollende nachtelijke strijd, dwars door Amsterdam waarbij maar één ding zeker is: 5 december zal nooit meer hetzelfde zijn. Voor deze heel eigenwijze combinatie van thriller, actie en horror kan je nu vrijdagavond 6 december 2013 om 22.10 terecht bij 2BE.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over