De 8-jarige Thor! zal België mogen vertegenwoordigen tijdens het junior songfestival op 2 december in Boekarest. Dat is namelijk het verdikt na een spetterende finale vanuit de Grenslandhallen in Hasselt waarin de 5 finalisten zondag, Thor, The Fireflies, Lizz@xy, Attic en Nicolas, nog 1 keer het beste van zichzelf gaven.

“Ik doe alle dingen” dat was het nummer waarmee de groep Attick de ondankbare taak had te openen. Attick maakte alvast een goede stap voorwaarts ten opzichte van de halve finales net zoals ook Nicolas dat deed met zijn dansnummer “Ik wil je nooit meer kwijt”. Toch kwamen ze net zoals The Fireflies en Lizz@xy die nadien nog optraden straten te kort om Thor! met “een tocht door het donker” te kunnen kloppen. Hij veroverde in een mum van tijd alle harten, ook die van de vakjury waar voorzitter Els de Schepper ook zo’n superman als zoon wou.

The Fireflies die vooraf nog de grootste uitdager was voor Thor! konden vandaag hun favorietenrol niet waarmaken. Ondanks ze het beste van zichzelf gaven, en hen dus weinig te verwijten valt, moesten ze hun meerdere erkennen. Dat moest nadien ook Lizz@xy doen. Zij waren de enige meisjes in de finale en waren vastbesloten om die eer hoog te houden. Spijtig genoeg was hun act zondagavond niet 100% en net dat is zo noodzakelijk om kans te maken op de overwinning.

Thor! overtuigde dus alles en iedereen en zo ook al de verschillende jury’s. Hij kreeg dan ook 71 punten achter zijn naam en moest enkel het maximum van de donna jury aan Nicolas laten. Thor! afkomstig uit Schoten vlakbij Antwerpen schreef het nummer tijdens een boswandeling met zijn opa en toen hij hoorde van eurosong for kids dacht hij laten we maar eens deelnemen en met succes want Vlaanderen is intussen gek van Thor!. Hopelijk ligt Europa over een maand of 2 ook aan Thor!’s voeten na zijn act op het junior songfestival in Boekarest. Op de vraag hoe Thor zich verstaanbaar zou maken in zo’n ver land vertelde hij simpel dat hij zijn persoonlijke tolk bij had, zijn papa!

De einduitslag:
Thor: 71 punten
The Fireflies: 59 punten
Lizz@xy: 57 punten
Attic: 57 punten
Nicolas: 56 punten

Wil jij trouwens jou favoriete eurosong for kids kandidaat nog eens aan het werk zien? Kom dan volgend weekend naar pretpark Bobbejaanland waar de euroosong for kids fandagen plaatsvinden. Zowel de de 5 finalisten als verliezende halve finalisten zullen op het podium staan. Wij zullen er zijn u toch ook?

Bekijk nu trouwens ook 250 extra foto's van de grote finale van Eurosong for kids!

Fotoreeks eurosong for kids finale

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: