"Twee weken lang brug geslagen tussen werkzoekenden en werkgevers"

Vanmiddag sloot Het Grootste Arbeidsbureau van MNM zijn deuren. Twee weken lang bracht de radiozender van de VRT jonge werkzoekenden en werkgevers met mekaar in contact en werden er tips uitgewisseld om aan een job te geraken. Op donderdag 26 februari opende de VRT zijn deuren voor 25 jonge schoolverlaters om er hun eerste werkervaring op te doen.

In de slotuitzending van Het Grootste Arbeidsbureau hield Vlaams minister van Werk Philippe Muyters een warm pleidooi voor het belang van het verwerven van competenties en het opdoen van ervaring voor jonge werkzoekenden. Een oproep die radiozender MNM twee weken lang ter harte heeft genomen. De jongerenzender van de VRT bracht van 16 tot en met 27 februari jonge werkzoekenden en werkgevers met mekaar in contact en werden er tips uitgewisseld om aan een job te geraken of een eerste werkervaring op te doen.

"Als jongerenzender vinden we het onze taak om jonge werkzoekenden en schoolverlaters ten volle te ondersteunen tijdens hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Het is een rol die we van harte vervullen. Al voor het vierde jaar op rij brengen we daarom werkzoekenden en werkgevers met mekaar in contact tijdens Het Grootste Arbeidsbureau. Het doet deugd om te zien dat onze luisteraars hier veel aan hebben. Bedankt ook aan alle partners, de VDAB in het bijzonder, en de beleidsmakers die onze actie een warm hart toedragen. Bedankt aan minister-president Bourgeois en minister van Werk Muyters voor hun steun." -MNM-nethoofd Rino Ver Eecke

Grootste Arbeidsdag

De hele VRT ging mee in de actie van MNM en riep donderdag 26 februari uit tot De Grootste Arbeidsdag. Op die dag deden 25 jongeren op de VRT hun eerste werkervaring op te doen in verschillende jobs, van catering tot presentatiewerk. De jonge reporter Zaka maakte er onderstaand videoverslag van. De hele dag door volgde MNM-dj Ann Reymen de jongeren die die dag aan de slag zijn bij de openbare omroep.

Met De Grootste Arbeidsdag neemt de VRT deel aan de campagne "Ervaring werkt" die de VDAB, de VRT, Unizo, Voka en Adecco eind januari lanceerden.

Tussen 13 en 16 uur sloot MNM Het Grootste Arbeidsbureau muzikaal af met de Werk Top 40. De luisteraars van MNM kozen de veertig productiefste platen, de ideale achtergrondmuziek voor op de werkvloer.

Dit is de top tien:

  1. "Runaway (U & I)" - Galantis
  2. "No Stress" - Laurent Wolf
  3. "Pompeii" - Bastille
  4. "Budapest" - Gerorge Ezra
  5. "Can't Hold Us" - Macklemore ft. Ryan Lewis
  6. "Cheerleader" (Felix Jaehn Remix) - OMI
  7. "Ho Hey" - The Lumineers
  8. "9 to 5" - Dolly Parton
  9. "Uptown Funk" - Mark Ronson ft. Bruno Mars
  10. "Seven Nation Army" - The White Stripes

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over