De nieuwe Woestijnvis-reeks 2013 start komende maandagavond 18 november op VIER, maar iedereen die deze eerste aflevering nog voor de uitzending al wil bekijken, kan dat voor de allereerste keer in Vlaanderen volledig gratis door op de rode knop te drukken. Het is nieuw dat de eerste aflevering van een reportagereeks nog voor de eerste uitzending op televisie, gratis is op te vragen via digitale televisie in Vlaanderen. Bovendien is de première van 2013 ook online gratis te bekijken via meer.be.

Gratis op voorhand te bekijken

Op maandag 18 november start op VIER het splinternieuwe programma 2013 waarin 10 totaal verschillende Vlamingen zichzelf een jaar lang filmden. De eerste aflevering is nu al gratis te bekijken via de rode knop voor Telenet- en Belgacomklanten. Het is de allereerste keer dat de eerste aflevering van een Vlaams tv-programma vooraf gratis kan bekeken worden. Ook na de uitzending komende maandagavond kan deze eerste aflevering gratis herbekeken worden. Op deze manier wil VIER zoveel mogelijk mensen de kans te geven om kennis te maken met dit human interest-programma van het productiehuis Woestijnvis.

2013

2013 schetst een tiental bijzondere levens, verhalen van mensen van vlees en bloed, die een doorsnede vormen van de bevolking, een unieke mix qua leeftijd, geslacht, opleiding, beroep en sociale klasse. Door zichzelf te filmen met een kleine camera geven de tien protagonisten een inkijk in hun leven en wordt bijna iedere gebeurtenis een intimistische scène. Op die manier is 2013 een unieke twaalfdelige autobiografische kroniek van, met en over tien doodnormale stervelingen, een buitengewoon jaarverslag waarbij meer dan ooit het geheel meer is dan de som der delen.

Aflevering 1

Luc, CEO van Nike in Laakdal, verhuist binnenkort voor zijn job naar Nederland, maar de drie kinderen van het nieuw samengestelde gezin reageren verdeeld. Orry is een 25-jarige schrijnwerker die met z'n vriendin Sarka in een kleine chalet woont en in januari wordt hun eerste kindje geboren. Pieter begint als jonge prof aan z'n eerste wielerseizoen bij Omega Pharma - Quick-Step en vriendin Steffi organiseert een supportersavond. En Marc, politiek nieuweling en kersvers burgemeester van Heuvelland, moet vanaf de eerste gemeenteraad tegen een sterke oppositie opboksen.

2013, vanaf 18 november elke maandag om 21u05 op VIER en de eerste aflevering is nu al gratis te bekijken via de rode knop en via de website meer.be​

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: