Met het toevoegen van Gabriel Rios, Fat Freddy's Drop en nog 18 andere acts is de affiche van Dranouter 95% klaar.

Eerder bevestigden ook al James BluntBoban & Marko Markovic Orchestra, Flip Kowlier, Richard Thompson, Rosanne Cash, Novastar, Delrue, Stef Bos, Le Vent du Nord, Billy Bragg, Rocco Granata en heel wat anderen.

Gabriel Rios de Puerto Ricaan die met gemak elk vrouwenhart doet smelten, in België maar ook ver daarbuiten! Hij is een meester op gitaar, als zanger en songschrijver. 3 jaar geleden vertrok Rios naar NY om te broeden op een nieuw album en wat voor één! In het najaar van 2013 besloot hij iedere derde maandag van de maand een nieuwe single op de wereld los te laten die dan een jaar later samen op het album ‘This Marauder’s Midnight’ zal komen. Zo verschenen de afgelopen maanden al ‘Gold’, ‘Madstone’, ‘Apprentice’ en ‘Police Sounds’ waarbij eenvoud resulteerde in pracht. Kom in augustus de rest van zijn nummers beluisteren in onze Kayam!

Fat Freddy’s Drop kan in ons landje op een steeds groeiende aanhang rekenen dat loos gaat op hun aanstekelijke mix van reggae, soul, jazz, rhythm-and-blues en techno en ja hoor, volgens ons zijn ze één van de origineelste bands ter wereld! Misschien wordt dit concert wel hét live dansfeest op Dranouter! De band vulde eerder moeiteloos verschillende keren de AB en zorgde voor een hoogtepunt op Couleur Cafe.

Jong en beloftevol

Onder die noemer staat er ook dit jaar weer heel wat op de line up voor wie graag de vinger aan de pols houdt en de bands komt spotten die de komende jaren wel eens kunnen doorbreken.

  • And They Spoke in Anthems, schuilnaam voor Arne Leurentop, die eerder werkte mee aan de platen van Hannelore Bedert, speelde bij Sir Yes Sir, gelegenheidsmuzikant was bij onder meer Dez Mona.
  • King Dalton Avant garde folkblues in een topbezetting en met een debuut cd die klinkt als 'melancholic like Karen Dalton, groovy like Morphine, raw like Tom Waits & sexy like Prince, that's the sound of King Dalton!'
  • Marjan Debaene Top singer-songwriter die een paar jaar in de luwte aan een straffe nieuwe plaat werkte die er binnenkort zal komen.Kom en beluister ‘The Sound of the beat’ op Festival Dranouter!

New Tradition of Pure tradition

Dranouter blijft uiteraard ook trouw aan z’n roots en biedt een staalkaart van een breed spectrum Folk muziek.

  • Damien Dempsey, Ierse singer-songwriter is in z’n thuisland een even grote ster als U2 maar hier nog een nobele onbekende, te ontdekken dus! 
  • Kardemimmit, deze 4 Finse dames brengen hun roots meerstemmig en multi-instrumentaal tot leven.
  • A La Rum: De Chieftains van Vlaanderen gaan sinds het overlijden van mede-oprichter Dirk Van Esbroeck verder als A La Rum en blijven bekoren met onsterfelijk repertoire.

En check zeker ook Zigo, Wim Claeys & Tom Theuns, G’wan, ZEF en Haddo! 

Prettig gestoord

’s Avonds zet Dranouter graag het feest in gang, en dat gaan we doen samen met volgende prettige gestoorde bands! 

  • Antwerp Gipsy Ska Orkestra, stilstaan  zal bij dit concert niet lukken!  Met hun aanstekelijke mix van authentieke gypsie & upbeat ska. 
  • Mad Dog McRea, 6-koppige Britse band met pop, folk, rock, jazz, bluegrass en ‘shake your ass’ music.
  • Et Encore Westvlaamse folkrockers die regelmatig buitenlandse podia in vuur zetten...
  • The Stanfields, Canadese folkrock van de hoogste plank!
  • CirCo, op donderdag is er een wijziging in het programma. Old Man Markley vervangen we door CirCo. Stomende blazerssectie, pompende percussie en MC’s. Waar CirCo  speelt wordt gefeest, laat dat vooral duidelijk zijn!  

en check ook het aanstekelijk swingjazzcombo Dip & Dive on The Mess O’Jive en de zuidamerikaanse chanson

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dranouter
Datum: 
1, 2 & 3 augstus 2014
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over