Van 18 t/m 20 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vijfentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. De aankondiging van vandaag staat in het teken van dance en elektronische bands. Er worden 20 nieuwe muziekacts toegevoegd aan het programma waaronder Abra, Black Sun Empire, Carl Craig Presents Synthesizer Ensemble, CLARK - Death Peak Live, Colin Benders, Giegling Showcase: Ateq Live, Dustin, edward.live, Map.ache, Konstantin, Marie Davidson Live.

Het driedaagse Lowlands heeft een uitgebreid programma met zo'n 250 acts waaronder de meest relevante alternatieve muziek, theater, comedy, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Eerder werd bekend dat o.a. Mumford & Sons, The xx, Editors, alt-J, Bastille, Cypress Hill, Elbow, Flume, Iggy Pop, London Grammar, Michael Kiwanuka, Migos, Moderat, Skepta, Sampha en The Pretty Reckless naar Biddinghuizen komen. Vandaag worden aan het programma toegevoegd:

Abra

De zelfbenoemde Darkwave Duchess bracht vorig jaar 'Princess' uit, een rauwe spin op 90's R&B en 80's pop.

Black Sun Empire

Dit Utrechtse drum 'n' basstrio is met drie eigen labels en zijn internationale clubnight Blackout al meer dan twintig jaar de onfeilbare expert in pikzwarte, tech-heavy drum 'n' bass voor de dansvloer. Op Lowlands treden ze aan met hun vertrouwde MC Mister Multiplex.

Bonzai

Multitalent met een koortsige fusion van alt-R&B, breakbeats, futurebass, rap, jazz, dubstep, punk en Ierse folk.

Carl Craig presents Synthesizer Ensemble

Een grote synthesizergestuurde technosymfonie van Detroit technoreus Carl Craig.

CLARK- Death Peak Live
Britse producer, kunstenaar en componist met een honger naar het onverkende onbekende.

Colin Benders

Maestro Benders verricht muzikale wonderen als een eenmanssynthoorkest die melodieuze dance met modervette bassen en grote gebaren uit het wonderapparaat, de modulaire synthesizer, tovert.

Giegling Showcase: Ateq Live
De als Florian Lepa geboren ATEQ is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor het artsy-fartsy vibe binnen het bejubelde liefhebberscollectief. Hij maakt al vanaf het begin deel uit van het Duitse label Giegling en kan dus niet ontbreken op de Giegling Showcase in de X-Ray.

Giegling Showcase: Dustin

Samen met Konstantin runt Dustin het lable/producercollectief Giegling. Als dj legt de Duitser veelal techno op tafel; soms minimal, dan weer donker en dubby.

Giegling Showcase: edward.live

Edward dropt in zijn experimentele livesets donkere house en techno, die druipen van de ambiance en doorspekt zijn met smakelijke krautrock, psychedelica, ambient en minimal.

Giegling Showcase: map.ache
Jan Barich a.k.a. map.ache is een van de nieuwere leden van het house- en technocollectief Giegling. Hij bracht de juichend ontvangen ep "The Golden Age" uit waar hij zijn talent over soulvolle techno en house uitsmeert.

Konstantin

Een van de grondleggers van het prestigieuze collectief Giegling. Live laat hij zich niet vastpinnen op een stijl of genre, maar gaat hij meestal op zijn gevoel af- zo deed hij in het Berlijnse technowalhalla Berghain ooit een beatloze, anderhalf uur durende ambiet-set omdat hij het geluid zo mooi vond.

Marie Davidson Live

Davidson laat op razend knappe darkwave en analoge synthpop ook haar poëtische en hoogst persoonlijke teksten spreken terwijl ze dansend, zingend, lachend en springend een tafel vol sequencers, toetsen en drumcomputers tot leven laat komen.

Verder worden ook Aurora Halal, Cubicolor Live, Deniro, DJ Deeon, DJ Firmeza, Job Jobse, Midland en Romare Full Live Band aan het programma toegevoegd. Over twee weken worden er meer programmabevestigingen bekendgemaakt.

Op www.lowlands.nl staat een uigebreide omschrijving van alle tot nu toe aangekondigde acts en via de LL17 Spotify Playlist zijn alle acts te beluisteren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lowlands
Datum: 
18 - 19 - 20 augustus 2017
Locatie: 
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen

Reservatie:

Meer over