Love your local record store!

Na het succes van de vinyl releases van 'Tim' (Wim De Craene) en 'Eerste Sneeuw' (Jan De Wilde) en de heruitgave van de eerste drie LP's van Wim De Craene op vinyl is BLP Records niet stil blijven zitten.

Tegelijk met 'De zotte morgen' van Zjef Vanuytsel (voor het eerst op 7" , Ltd. zilverkleurig vinyl) brengt BLP Records op 20 juni een onuitgegeven live-sessie van Wim De Craene uit. De opname dateert van 1978 en komt uit het rijke archief van de VRT. Je hoort één van onze meest getalenteerde kleinkunstartiesten op het toppunt van zijn kunnen.

'Live '78' is het allereerste live-album van Wim De Craene. De sessie met 8 nummers is grotendeels opgebouwd rond liedjes uit het album 'Wim De Craene...is ook nooit weg' uit 1977. Dankzij de inbreng van De Craene z'n toenmalige begeleidingsgroep Headband zijn de songs op 'Live 78' gehuld in een licht jazzrockjasje. De klassiekers 'Tim' en 'Rozane' ontbreken niet op de setlist en blijven moeiteloos overeind in een licht herwerkte versie.

Deze unieke live-sessie werd opgenomen in Sterrebeek in 1978 voor het BRT-radioprogramma 'Dorp Bij De Stad'. 'Live '78' vormt het voorlopige sluitstuk van de Wim De Craene-reeks die BLP records vorig jaar opstartte.

'Live 78' verschijnt op 20 juni als een gelimiteerde release op 500 exemplaren oranje vinyl. Alleen verkrijgbaar in uw platenwinkel.

'Live 78' is ook verkrijgbaar op cd (digipack). De cd zal te koop zijn via de shops en de website van BLP Records.

De limited zilverkleurige vinyl 7" single van 'De Zotte Morgen' van Zjef Vanuysel verschijnt op 20 juni. Enkel te koop via uw platenwinkel!

Een week na 20 juni is de 7inch vinyl single 'De Zotte Morgen' van Zjef Vanuysel verkrijgbaar op gewoon zwart vinyl via de platenwinkels en de website van BLP Records.

VRT NWS sprak met met Frederik van BLP Records: "Ik heb de liveplaat van Wim De Craene gevonden in het rijke archief van de VRT. Ik voelde dat er interesse voor was. Ik heb de licentie gekocht bij de VRT en zo kon ik persen", aldus Frederik.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over