Tweetalige voorstellingen in Gent én Antwerpen

Dit jaar viert de populaire Franstalige theatervoorstelling ‘Sois Belge et tais-toi’ zijn 20e verjaardag en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. De show houdt voor de gelegenheid ook twee stops in Vlaanderen, voor een voorstelling op 16 maart in de Capitool in Gent en op 29 maart in de Stadsfeestzaal van Antwerpen.

Tijdens deze twee bijzondere voorstellingen zullen de Franstalige acteurs het gezelschap krijgen van de Vlaamse acteurs Guga Baúl en Chris Van Espen, voor een even hilarische als scherpe satire over de belangrijkste gebeurtenissen in ons land van het afgelopen jaar. Het Belgische Koningshuis, de Belgische media, maar vooral de Belgische politiek en het communautaire gekibbel zullen op de korrel worden genomen tijdens een voorstelling die bestaat uit sketches en dialogen, parodieën en imitaties, maar ook zang en dans.

De show zal een mix worden tussen Frans én Nederlands en zal dan ook voor ruim een kwart in het Nederlands verlopen. Dit is een nooit eerder vertolkte samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige acteurs.

Wil je alvast een voorsmaakje aan wat het publiek in Gent en Antwerpen zich mag verwachten? Kom dan op donderdag 14 december naar Brussel voor een exclusieve voorstelling van de tweetalige ‘Sois Belge et tais-toi’ voorstelling tvv de organisatie ‘Sprout to be Brussels’.

Populairste Franstalige komische theatervoorstelling

De jaarlijkse (theater)voorstelling ‘Sois Belge et tais-toi’ is een waar begrip in Franstalig België en lokt er al 20 jaar lang volle zalen. De voorstelling is een satirische komedie over de actualiteit in België en trekt jaarlijks tussen december en maart door Brussel en Wallonië. Met meer dan 60 speeldagen in traditiegetrouw uitverkochte zalen, is ‘Sois Belge et tais-toi’ de populairste theatervoorstelling in Brussel en Wallonië en misschien wel van heel België.

‘Sois Belge et tais-toi’ is het geesteskindje van de bekende (sport)journalist André Remy en zijn zoon Baudouin Remy, eveneens een zeer bekend politiek journalist en reportagemaker voor RTBF. Sinds 1997 brengen ze, met een ploeg van 4 gerenommeerde en getalenteerde acteurs, een hele voorstelling lang de Belgische actualiteit onder de aandacht en kruipen ze in de huid van de belangrijkste Belgische politici. Van een zich duidelijk ‘boven het gepeupel verheven’ voelende Didier Reynders, de ‘bromance’ tussen Kris Peeters en Wouter Beke, de vaak hysterische ‘madame non’ Joëlle Milquet, over een wel zeer ijdele Elio Di Rupo, magistraal gebracht door Baudouin Remy zelf, tot een hilarische maar vooral levensechte Maggie De Block, meesterlijk vertolkt door acteur Philippe Peters. En André Remy? Met is met zijn xx jaar is de geknipte persoon om gestalte te geven aan een gepensioneerde koning Albert II. Het is duidelijk, niemand wordt gespaard!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: