K3 bestaat 20 jaar en dat kon Studio 100 niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er werd een heuse show opgezet in het pop-up theater in Puurs dat vorig jaar voor de spektakelmusical 40-45 gebouwd werd. Als je 40-45 hoort, denken veel mensen direct aan rijdende tribunes. En jawel, ook de rijdende tribunes, podia en ledwalls waren van de partij voor de K3-show! Dat 20 jaar geleden K3 zonder hen begon en dat zij nu 20 jaar K3 vieren, vonden Klaasje, Marthe en Hanne helemaal niet erg! Ook zij groeiden op met K3 dus waren zij er toen ook al een beetje bij.

De show opent al direct met de allereerste hit van de nieuwe K3: “10.000 luchtballonnen”. De ledwalls waren de ideale manier om deze dan ook echt tevoorschijn te toveren. Gevolgd door nummers als “Hallo K3”, “Liefde geeft je vleugels” en “Hippie Shake” brachten er al direct de ambiance in. De kindjes zongen luidkeels mee en dansten erop los. Schattig was ook dat verschillende kindjes hetzelfde kleedje als K3 hadden gekocht. En dat was ook het kleedje waar K3 de show mee opende.

Klaasje, Marthe en Hanne dachten een gewone show te komen geven, maar plots vinden ze een reusachtig pakje. Het is een cadeau van Mr. Rainbow (Christian Celini) voor hun 20ste verjaardag. Als ze het eindelijk mogen openmaken blijkt er een echte Rainbowmobiel in te zitten. Deze kan hen naar Regenboogland brengen. Maar daar geraken ze niet zomaar! Om Regenboogland te vinden moeten ze uit elk seizoen een element meenemen. Er is echter een klein probleempje, er is een lichte tijdsdruk. Als de regenboog aan de grond komt, sluit de poort van Regenboogland onverbiddelijk. Mr. Rainbow rijdt de meisjes door de seizoenen en legt hen uit wat ze telkens moeten vinden.

We beginnen met de herfst waar de 3 meiden op zoek moesten gaan naar een reuze pompoen. Met behulp van enkele leuke liedjes konden ze kleine pompoenen laten groeien. Zo kwamen “Je hebt een vriend”, “Verliefd”, “Teleromeo” en nog enkele andere nummers aan bod. Opmerkelijk was dat bij “Je hebt een vriend” Klaasje zelf op de dwarsfluit speelde wat het nummer toch nog een extra warme dimensie gaf. Van de herfst gingen we over in de winter. Wat is er typerender dan sneeuw voor deze koude tijden? Dus ging K3 op zoek naar sneeuw. Met “De 3 biggetjes”, “Liefde is overal” en “Jij bent de bom” toverden ze in een mum van tijd een bokaal vol sneeuw.

In de lente maakte K3 zelfs even tijd om de kindjes in het publiek te komen begroeten en stormden ze de trappen op. Met de regendans zorgden ze ervoor dat ze in een mum van tijd een prachtig boeket lentebloemen hadden laten groeien. Liedjes “Als het binnenregent”, “Ushuaia” en “Eyo!” kwamen goed van pas. Tot slot eindigden we in hun favoriete seizoen de zomer. Cocktails konden niet ontbreken dus “Piña Colada” kwam als geroepen. Doe daar nog een vrolijk dansje als “Oya Lélé” en knappe jonge man als “Luka Luna” bij en je hebt het perfecte recept voor een prachtig zomers feestje. Hun laatste opdracht, vang een zonnestraal, lukte dan ook met gemak. Maar met al dat zingen en dansen was de regenboog natuurlijk wel al vergevorderd. Slagen ze erin Regenboogland te bereiken voordat de regenboog de grond raakt?

Dit kan je alleen maar weten door de show te gaan zien! Of ze nu op tijd waren of niet ze waren sowieso wel jarig. Als afsluiter kregen ze dan ook een gigantische taart. Op de rijdende taart konden ze zingen en dansen. Om de kindjes alles beter te kunnen laten zien, begonnen de tribunes te rijden en vormden ze zich een cirkel rond K3. Naast de rijdende ledwalls en de op- en afrijdende podia was dit voor de kindjes de kers op de taart. Een mooi spektakel voor jong en oud! Want ook veel mama’s konden de liedjes meezingen van in hun jongere jaren. K3 bestaat tenslotte al 20 jaar. Vele kledingwissels en liedjes later, konden Hanne, Marthe en Klaasje tevreden terugkijken op een fantastische show!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: