In de paasvakantie lanceert Studio 100 TV twee animatiereeksen die nog nooit eerder in België te zien waren: Tashi en Florries Draakjes. Tashi is een productie van Flying Bark Productions, de Australische animatiestudio van Studio 100. Deze reeks werd in februari in Australië gelanceerd en werd net genomineerd voor de TV week Logie Awards, de belangrijkste prijzen voor de Australische televisie-industrie. Florries Draakjes is een productie van het Britse Wish Films, Zuid-Afrikaanse Clockwork Zoo en Studio 100 Animation, de Franse animatiestudio van Studio 100.

De spannende avonturen van Tashi

Het leven van Jack wordt helemaal op zijn kop gezet wanneer hij door zijn ouders naar zijn verre neef Tashi wordt gestuurd. Tashi woont afgelegen, in een dorp waar werkelijkheid en fantasie door elkaar heen lijken te lopen. Tashi wordt er op handen gedragen, omdat hij zo’n beetje de beschermer is van het dorp, dat geregeld geplaagd wordt door vreemde wezens en vreselijke schurken. Voor de intelligente Jack is het erg wennen in die nieuwe omgeving, waar niks nog te verklaren of op te lossen valt met de hem zo vertrouwde logica. Jack’s rationele aanpak en Tashi’s impulsieve avontuurlijkheid, maken evenwel dat ze samen sterker zijn. Ze vullen elkaar mooi aan.

De jongens beleven samen de gekste avonturen, maar kunnen daarbij altijd rekenen op Lotus, een vrolijke, gekke meid, die Tashi en Jack zo’n beetje in evenwicht houdt. Met hun drietjes nemen ze het op tegen reuzen, spoken, heksen, bandieten, demonen, draken en ander onguur gezelschap.

Tashi, vanaf 6 april van ma t/m vrij om 19u15. Bekijk hier aflevering 1

Het magische koninkrijk van Florries Draakjes

Een magisch koninkrijk vol vriendelijke draken en een hoofdrol voor een kleine, slimme prinses die geen enkel avontuur uit de weg gaat, dat is kort gezegd wat je van de nieuwe animatiereeks Florries Draakjes mag verwachten.

Florrie woont, zoals het prinsessen betaamt, in een kasteel dat ze deelt met haar huishoudster Paprika, haar raadgever Ferdinand, tovenaar Casimir en de tinnen soldaat Ratel, die het slot bewaakt. Niks buitensporigs, voor een prinses. Maar Florrie is wel degelijk een buitenbeentje: haar vrienden zijn geen mensen, nee, het zijn… draken. De sterkste band heeft ze met Drakenvriend, maar hij is lang niet de enige draak met wie Florrie optrekt. Zo is er ook nog Toet-Toet, de muzikale draak, Spetterspat, de waterdraak, Pom & Pom, de dansende draakjes en Zoem-Zoem, de vliegende draak. Florrie en haar bonte verzameling vrienden verkennen samen de wereld en beleven fantastische avonturen, die hen helpen te ontdekken wat de ware betekenis is van samenhorigheid, loyauteit en mededogen.

Florries Draakjes, vanaf 6 april van ma t/m vrij om 17u50. Bekijk hier aflevering 1

Op 1 april krijg je een voorsmaakje van deze twee topreeksen! Aanstaande woensdag legt Studio 100 TV je extra in de watten, want dan krijg je al een voorsmaakje van Florries Draakjes en Tashi. Vanaf 13u krijg je van elke reeks telkens 5 afleveringen voorgeschoteld gevolgd door de Plopspecial Plop en de Kabouterpaashaas. Bekijk de trailer hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: