Na Tame Impala en Twenty One Pilots voegt de Pukkelpoporganisatie vandaag twee nieuwe kleppers toe aan haar line-up. Op zaterdag 17 augustus speelt het Britse rockduo Royal Blood, een dag later wordt het uitkijken naar wereldster in wording Billie Eilish. Zowel voor Royal Blood als Billie Eilish wordt het de eerste keer op Pukkelpop.

Billie Eilish: maak plaats in het peloton

De dromerige electropop van Billie Eilish is goed op weg om alle muziekrecords te verpulveren, zowel online als offline. Sinds haar debuut ‘Ocean Eyes’ heeft ze zonder pardon haar plek in het muziekpeloton opgeëist. En dit dankzij een duizelingwekkend snel groeiend aantal fans, een EP die al meer dan 18 maanden in de Billboard Top 200 staat, meer dan 5 miljard streams en een volledig uitverkochte wereldtour.

Festivalorganisator Chokri Mahassine over Billie Eilish: “Wat een stem, wat een talent! Dit meisje is amper achttien maar wordt een hele grote madame, dat voelt iedereen. We wisten meteen, onmiddellijk, zonder nadenken; yep Billie Eilish brengen we naar Pukkelpop.”

Haar debuutalbum ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ komt uit op vrijdag 29 maart.

Royal Blood: snoeiharde mokerslag

Royal Blood, de tweekoppige rockband uit Brighton (Engeland) stond vreemd genoeg nooit eerder op Pukkelpop. Zaterdag 17 augustus kunnen zanger en bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher eindelijk kennismaken met de weide van Kiewit én, vooral, de Pukkelpoppers.

Festivalorganisator Chokri Mahassine over Royal Blood:
“Royal Blood; dat is één muur van geluid hé en vooral zéér luid geluid. Mokerslagen met een basgitaar en een drum, ik blijf met verstomming naar die twee gasten kijken. Wat een energie en wat een spelplezier. Ze spelen voor de eerste keer op Pukkelpop én ze hebben tegen dan een nieuwe plaat uit. Het wordt sowieso snoeihard!”

Vrijdag nieuwe namen

Morgen, vrijdag 15 februari worden er om 16.00u opnieuw twee Pukkelpopartiesten onthuld. Details over de start van de ticketverkoop worden later bekendgemaakt.

Pukkelpop 2019 is van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus. Het is de vierendertigste editie en de achtentwintigste keer in Kiewit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pukkelpop 2019
Datum: 
15 - 18 augustus 2019
Locatie: 
Kiewit

Reservatie:

Meer over