Sinds ze een wereldwijde sensatie werden met hun unieke videoversie van Michael Jacksons “Smooth Criminal” die YouTube omverblies met miljoenen hits in 2011, maakten de Kroatische cellisten Luka Sulic en Stjepan Hauser 3 energieke albums. "Sulic en Hauser kennen geen grenzen als het aankomt op live optreden."

2CELLOS is erin geslaagd een unieke eigen stijl te creëren, die de grenzen tussen verschillende muziekgenres doorbreekt, van klassieke en filmmuziek tot pop en rock. Ze maken evenveel indruk wanneer ze Bach en Vivaldi vertolken, dan wanneer ze compleet uit de bol gaan. Sulic en Hauser kennen geen grenzen als het aankomt op live optreden. Ze spelen overal ter wereld voor uitverkochte zalen en hebben opgetreden met Sir Elton John, als leden van zijn band én als fel bejubeld voorprogramma.

“We zijn gek op filmmuziek! Dit album bevat een aantal van onze favoriete muziekstukken van onze favoriete filmcomponisten. Het was een droom die uitkwam toen we die mochten arrangeren voor cello,” zegt Stjepan.

Voor deze tournee breidt 2CELLOS de gebruikelijke bezetting uit met 8 strijkers van het London Symphony Orchestra.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
2 Cellos
Datum: 
25 november 2017
Locatie: 
Paleis 12, Brussel
Meer over