Geen groots meezingfeest à la Zingpaleis volgend jaar voor De Romeo’s, want Chris, Gunther en Davy hebben besloten om hun 15-jarig bestaan te vieren met drie unieke verjaardagsconcerten, die plaatsvinden op 20 oktober 2018 in de Antwerpse Stadsschouwburg, 24 november 2018 in het Hasselts Ethias Theater en 30 november in het Kursaal van Oostende. “Het wordt een stijlvol, chique verjaardagsfeest op drie locaties, waar het publiek meegeniet in de beste seats. Dit keer rollen wij voor hen de spreekwoordelijke rode loper uit, want het draait om onze fans. Zij worden mee betrokken in het feest. Het wordt letterlijk ‘Viva De Romeo’s’, want wij trakteren met onze hits en meezingers, samen met onze live band. We verrassen in repertoirekeuze, maar ook met onze gasten die we deels aankondigen. We maken vooraf niet alles bekend, anders is de surprise weg. De fans mogen cadeautjes meebrengen, maar het zijn dit keer de jarigen die hen gaan trakteren”, zegt Gunther Levi.

Tickets voor 15 jaar De Romeo’s, op 20 oktober 2018 in de Antwerpse Stadsschouwburg en op 24 november 2018 in het Hasseltse Ethias Theater, bestel je vanaf nu online via www.teleticketservice.com en telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Kaartjes voor het concert in het Kursaal Oostende, op 30 november 2018 bestel je via www.concertevents.be

Volgend jaar is het 15 jaar geleden dat Chris Van Tongelen en Davy Gilles meespeelden in de theatermusical Romeo & Julia. Backstage rijpte het idee van De Romeo’s en moeiteloos konden ze hun gemeenschappelijke kameraad Gunther Levi overtuigen om mee te doen. Het was het begin van een onwaarschijnlijk Romeo’s-avontuur, dat in een stroomversnelling kwam toen ze in het Nederlands begonnen te zingen. “Het ‘Naar de kermis’-duet met Laura Lynn bracht de kentering. Daarvoor waren we ook al succesvol met De Romeo’s, maar waren we eerder een non-stop partyband, die vooral Engelstalige en Duitstalige covers bracht. In die periode maakten we naam en faam op bedrijfsfeesten. We stonden toen ook al geprogrammeerd in de tenten, maar dat nam pas een hoge vlucht toen we echt succesvol waren in het Nederlands. Ik weet niet of ‘Viva De Romeo’s’ onze grootste hit is. Het is wel het bekendste nummer uit ons repertoire, maar best grappig dat het nooit voluit gespeeld is op radio en dat de single ook geen top 10-hit is geworden. De mensen kennen het en het zit in het collectief geheugen, maar dat is ook zo met ‘We gaan weer feesten’, of onze Zomerhit en MIA-winnaar ‘Vlaanderen feest'", zegt Chris Van Tongelen.

Na de film, de frikandellen, de gouden en platina’s cd’s, Schlagerfestivals en Zingpaleizen, besloot het trio om volgend jaar z’n 15de verjaardag te vieren in stijl. “De Antwerpse Staddschouwburg, het Kursaal Oostende en het Hasseltse Ethias Theater lenen zich uitstekend voor zo’n feest. Twee bereikbare locaties met ruime parkeermogelijkheden. Slingers, ballonnen, maar het moet vooral een gezellig en chique feest worden. Iedereen mag aandoen wat hij of zij wil, als het maar feestelijk is en comfortabel aanvoelt. Wij trekken ons mooiste pak aan, net als de muzikanten van onze versterkte live band. We spelen met ons repertoire en brengen sommige hits in andere, verrassende arrangementen. Het worden surprise-avonden, want we gaan dingen doen en laten horen die je anders niet te horen krijgt als je naar een optreden komt. Het wordt een muzikale mix van feestliedjes, maar ook ontroerende nummers, zoals ‘Kaarsje in m’n hart’. Alles is één grote verrassing, maar we stellen onze fans vooraf op hun gemak, door mondjesmaat de komende maanden wat te lossen over ons feest, zodat ze niet helemaal in het onbekende terechtkomen”, zegt Davy Gilles.

15 jaar De Romeo’s wordt in eerste instantie een dankbaarheidsfeest. Vlaanderen heeft de mannen de voorbije jaren intens gesteund en nu vinden zij dat het de hoogste tijd is om iets terug te doen. Ze bedanken hun fans voor al die mooie jaren, met twee aparte verjaardagsconcerten. De mensen moeten de moeite doen om te komen kijken, want wat je te zien en te horen krijgt wijkt af van de normale optredens. Het worden exclusieve avonden, indrukwekkend, feestelijk én vooral gezellig”, zegt Kris Bloemen namens organisator House of Entertainment.

Tickets voor 15 jaar De Romeo’s op 20 oktober 2018 in de Antwerpse Stadsschouwburgen op 24 november 2018 in het Hasseltse Ethias Theater, kan je online bestellen op www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Tickets voor het concert in het Kursaal Oostende, op 30 november 2018 bestel je op www.concertevents.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over