Meer dan 10.000 personen trotseren het weer en zakken af naar Oostende voor de Red Bull Crashed Ice qualifier en de Nieuwjaarsduik.

Tijdens de Oostendse Nieuwjaarsduik bouwde Red bull een Downhill Ice Cross parcours voor de kwalificatieronde van Red Bull Crashed Ice. Red Bull ontving niet minder dan 455 inschrijvingen. Daarom werd de start al vroeg aangekondigd. Om 8 uur ’s ochtends waren de eerste 150 ijshockeyschaatsers al aangekomen en zorgden ze voor een gezellige sfeer. De schaatsers en hun fans trotseerden de gietende regen al lieten alle remmen los. Er werd gestreden om de plaats voor de Downhill Ice Cross in Valkenburg op 5 februari. Met veel durf en ambitie schaatsten zij het bijna 100 meter lange ice-art parcours.

Zo’n ijspiste bemoeilijkt het schaatsen, glijdt 2 procent sneller en zorgt voor voldoende spektakel, valpartijen en bodychecks. De allerbeste schaatsers konden onmiddellijk een verschil maken. Het eerste gedeelte van het parcours was een sprintstukje dat overging in een jumpgedeelte waarbij de schaatsers van de dijk moesten afspringen om te eindigen met een gedeelte vol hindernissen.

De Genkse Sammy Schraepen, Jan Willems uit Kortessem en Redlef Cornelis uit Mechelen werden respectievelijk eerste, tweede en derde. Ze werden aangemoedigd door de olympische schaatsers Wim De Deyne, Pieter Gysel, Stephan Huygen en Geert Blanchart die al gekwalificeerd zijn voor de wedstrijd in Valkenburg. De Belgische Red Bull Crashed Ice kampioen van 2010 Gwen van Aken gaf de kandidaten goed advies en trainde de bekende Vlamingen Caren Meynen, Axel Daeselaire en Anthony Kumpen. Zij worden nu klaargestoomd en getraind voor de mediarace op 3 februari in Valkenburg waar zij en Ellen Dufour, Gilles de Bilde en Pieter Loridon zullen meeschaatsen. Zij zullen daar de helft van het vooropgestelde parcours van 400 meter op de Cauberg afleggen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: