1000 zonnen-festivalreporter Jonathan trekt vanavond naar Vlaanderen muziekland in Antwerpen. Hij gaat op zoek naar een superfan van De Romeo’s om hem/haar een onvergetelijke verrassing te bezorgen: een privé-audiëntie met Gunther, Davy en Chris op het podium in Antwerpen.

Weg met …. Frank

Frank Deboosere trekt deze zomer naar het noorden en scheept in op een cruise naar de Noorse Fjorden. 1000 zonnen vaart mee.

Wordt vervolgd (hele week)

Het integratiecentrum Foyer in Brussel organiseert een driedaagse trektocht voor Brusselse jongeren in Luxemburg. Het is het eindpunt van een drie jaar durend project waarin Brusselse jongeren, deels uit kansarme gezinnen, worden begeleid en gestimuleerd om initiatief te leren nemen, aan sport te doen, goed te studeren en zich ook in te zetten voor de maatschappij (via vrijwilligerswerk). De jongeren worden zo zelfredzamer en hebben meer kans op slagen.

Dit jaar trekt een groep van tien jongens en meisjes trekken naar Luxemburg. De driedaagse wordt opgevat als een wedstrijd: de groep wordt ingedeeld in twee groepen en krijgt onderweg opdrachten die hun doorzettingsvermogen, groepsgeest en karakter testen. 1000 zonnen volgt Ayoub, Luis, Mariam, Anabelle en Anaïs bij hun eerste kennismaking met de Ardennen.

​Dinsdag 22 Juli: En weg zijn we

Grootvader Raymond heeft een nauwe band met zijn kleindochter Elien. Hij woont tegenover haar huis. Toen Elien nog school liep, ging ze dagelijks naar haar grootouders tot haar ouders thuis kwamen. Nu Elien aan het werk is, is de band met haar grootouders gebleven. Deze zomer gaat Elien samen met haar moeder en grootouders op reis. Raymond is 86 jaar maar rijdt de hele rit. 1000 zonnen volgde hen tijdens de eerste uren van hun reis.

Hart van steen

Lakodam is de geheimzinnige naam van een tachtig jaar oud huis in Westende. 1000 zonnen gaat op zoek naar de oorsprong van die naam en vindt een link tussen een mondain zwembad, een onderwaterdancing, een knappe badmeester en de Beatles-hit Yellow submarine.

​Woensdag 23 Juli … heet u welkom

1000 zonnen gaat elke week op zoek naar de oorsprong van een plaatsnaam. Deze week vragen we ons af waar de naam Kuttekoven vandaan komt.

De ambassadier

Dimitri Leue neemt het ook deze week op voor een diersoort die zoo-bezoekers meestal links laten liggen tijdens hun bezoek. Tenzij dat dier zich natuurlijk op de weg naar toilet of uitgang bevindt. Dimitri bejubelt dan ook met recht en rede vandaag de ringstaartmaki.

De zingever

Iedereen heeft wel een leuze, spreuk of motto. Vandaag zal Lucien Van Impe de kijker vertellen wat hem inspireert en zijn leven “zin” geeft.

​Donderdag 24 Juli: Pieter & de Planeet

Pieter Embrechts zit in met de staat van onze planeet. Hij trekt wekelijks door Vlaanderen om planeetbevorderende initiatieven in de kijker te zetten. Deze week fietst hij naar een fietsenmaker in Muizen, die van oude stalen rossen zo goed als nieuwe modellen maakt.

Heen & terug

Katrien en Melanie zijn allebei geografen en goeie vriendinnen. Ze gaan voor het eerst samen op reis en verwachten veel van Madrid. 1000 zonnen checkt of hun dromen uitkwamen.

Vrijdag 25 juli: Tokshow

Ann Reymen gaat met de 1000 zonnen pop-uptalkshow op zoek naar de beste gasten die een talkshow zich kan wensen: de gewone mens met ongewone verhalen. Vandaag houdt ze halt op de dijk van Oostende.

Zomer van toen

In Zomer van toen keert 1000 zonnen terug in de tijd en gaat op zoek naar verhalen van lang vervlogen vakanties. Aan de hand van foto’s, archiefbeelden en animaties reconstrueert 1000 zonnen die vakantieherinneringen. Vandaag keert Chrisje terug naar het strand van Sint Anneke, waar ze als meisje haar vakanties doorbracht.

1000 zonnen: van maandag tot en met vrijdag om 19.40 u. en elke zaterdag compilatie op zaterdag om 19.35 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: