In de week van 19 augustus trekt 1000 zonnen met zeventig stoere jongeren naar het trainingscentrum van de paracommando’s in Marche-les-Dames, waar ze een jongerenstage zullen volgen. Actrice Joy Anna Thielemans haalt herinneringen op bij de muziek van de Black Eyed Peas. En 1000 zonnen trekt naar Pukkelpop in het spoor van muziekjournalist Bart Steenhaut.

1000 zonnen gaat op trainingskamp in wordt vervolgd
In Wordt vervolgd gaat 1000 zonnen deze week op kamp met zeventig stoere tieners tussen zestien en twintig jaar, in het trainingscentrum van de paracommando’s in Marche- les-Dames. Het is een loodzwaar trainingsprogramma en de ideale voorbereiding voor wie een carrière in het leger ambieert. De jeugd blijkt echt wel nog op zijn tanden te kunnen bijten, zo stelt 1000 zonnen vast.

Maandag: mag ik mee?
De 1000 zonnen-reporter lift en stapt in de auto van een archeoloog die nog nooit ziek is geweest. Dat komt, zo zegt hij, omdat hij zo gelukkig is.

Backstage
In de rubriek Backstage volgt 1000 zonnen een referentie in de rock- en popjournalistiek, journalist Bart Steenhaut van De Morgen, op Pukkelpop.

Dinsdag de kusttram
Langs het tramspoor in Nieuwpoort ligt een verroeste sloep ... IJslandvaarder en garnaalvisser Charles Beuckels liet zijn oude schip aan de stad met de bedoeling er een museumschip van te maken. En intussen blijft hij de netten van zijn zoon herstellen ...

Straatartiest
Geen zomer zonder straatartiesten. Op de Grote Markt in Antwerpen ontdekt 1000 zonnen Alain De Vinck. Hij is gepensioneerd en geeft zijn allereerste optreden als straatmuzikant.

Woensdag: vraag & aanbod
Diensten ruilen is in. Deze zomer gaat 1000 zonnen daarom op zoek naar uitzonderlijke hulpverleners. In ruil voor een avondje in fifties-sfeer met Radio Modern krijgt Jill Mathieu, alias dj Djette Blanche, een initiatie zeilen in Nieuwpoort.

Stroomopwaarts
Dit jaar is de Schelde 150 jaar tolvrij. 1000 zonnen vaart onze belangrijkste rivier op van monding naar bron op zoek naar het belang van de stroom, zowel op het water als aan de wal. Deze week moet de 1000 zonnen-reporter overstappen in een kajak en komt hij aan bij de bron.

Donderdag: route du soleil
In de 1000 zonnen-cabrio vertelt Joy Anna Thielemans, Jana uit THUIS, hoe ze vroeger graag Fergie van de Black Eyed Peas wilde zijn en zich daarom door vier vrienden annex bodyguards liet vergezellen.

Place to be
Yves Lesseliers houdt enorm van de natuur. In de jaren zeventig kocht hij een stuk grond met als doel een zo groot mogelijke biodiversiteit te bewerkstelligen. Dat is intussen meer dan gelukt.

Vrijdag: op de sofa
Ethan komt uit Seattle en slaapt in Deurne op de sofa bij Kevin. Hij maakte ooit een eindwerk over de Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude en eindelijk krijgt hij nu het kunstwerk in het echt te zien in het Antwerpse Museum Mayer van den Bergh. Ethan is enorm onder de indruk van onze “Mad Maid”.

Lekker fout!
In Lekker fout! blaast een culinaire gids de loftrompet over onze Belgische gastronomie, maar neemt hij ook een flink loopje met de waarheid. Deze keer krijgen zijn toehoorders zin en onzin over pannenkoeken.

1000 zonnen: van maandag tot en met vrijdag om 19.35 u. en compilatie van het beste van de voorbije week op zaterdag om 19.35 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: