De afgelopen weken namen boezemvrienden Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj het in 1000 zonnen elke vrijdag tegen elkaar op in uitdagingen die door kijkers waren ingezonden. Komende week staat de grote finale op het programma. Verdedigt Mathias zijn 3-2 voorsprong, of komt Nawfel toch nog langszij? De beslissing valt tijdens een ultieme competitie die bedacht werd door niemand minder dan hun collega's van Thuis.

Ook andere vaste gezichten van 1000 zonnen halen deze laatste week nog eens alles uit de kast. Siegfried De Doncker, kersvers Belgisch kampioen Levend standbeeld, waagt zich aan een combinatie van de twee meest populaire Belgische sporten in cyclovoetbal. Saartje Vandendriessche heeft haar zoektocht naar oplossingen tegen vermoeidheid afgerond, en deelt haar beste tips. Daarnaast onthult Maureen Vanherberghen de grootste zomerhit aller tijden, volgen we Michael Asnot als vervanger van Kris Wauters, en er is een plaats vrij als roadie bij de show van Bart Peeters.

Wordt vervolgd

Het wereldberoemde Afrikamuseum in Tervuren heeft een van de rijkste collecties op de planeet, maar is al maanden gesloten wegens verbouwing. 1000 zonnen kijkt de hele week mee achter de schermen van een gigantische restauratie. Niet alleen het gebouw, maar ook prachtige muurschilderingen, angstaanjagende maskers en exotische dieren op sterk water krijgen hun oude glorie terug.

Maandag 22 augustus

Gisteren was een belangrijke dag voor Michael Asnot uit Schoten. De winnaar van onze wedstrijd Koen zoekt een Kris stond naast Koen Wauters op het podium van Radio 2 Zomerhit, en natuurlijk volgde 1000 zonnen hem.

Maar niet alleen Michael krijgt de kans om zich muzikaal te bewijzen. Voor de finale van de rubriek M/V met talent installeert 1000 zonnen een compleet symfonie-orkest in het Antwerpse Park Spoor Noord. Iedereen die zich geroepen voelt, mag voor het eerst in zijn of haar leven 30 muzikanten dirigeren.

Ook onze hilarisch incompetente reclamejongens Michael en Stef zijn aan hun laatste reclamespot voor Wallonië toe. Deze keer zetten ze de Waalse pretparken in de kijker. Snelle voertuigen, sensationele actie en superhelden? Ze twijfelen geen seconde. De laatste Publi Wallonie draait dan ook om een man: Bond. James Bond.

Dinsdag 23 augustus

Vorige week werd Siegfried De Doncker overtuigend Belgisch Kampioen levend Standbeeld. Maar Sieg is er de man niet naar om op zijn lauweren te rusten, en dus pakt hij vandaag in Beringen een nieuwe onbekende sport aan: cyclovoetbal. Maar die combinatie van de twee populairste Belgische sporten doet hem meer afzien dan ooit tevoren, en Sieg gaat een paar keer spectaculair onderuit. “Van alle sporten die ik deze zomer gedaan heb was dit verreweg de moeilijkste. Hier heb ik echt afgezien.”

Woensdag 24 augustus

De hele zomer is Saartje Vandendriessche op zoek gegaan naar middeltjes tegen de vermoeidheid. Ze heeft akelige beesten het bloed uit haar armen doen zuigen, ze is onbedaarlijke lachend door Gent gestapt, ze heeft kruiden verzameld, ijzer geslikt en zelfs yoga beoefend op een surfplank. Maar wat heeft nu het meeste geholpen? Dat ontdek je vandaag, in de ontknoping van Saartjes saga Nooit meer moe.

Kamal Kharmach heeft op de valreep nog een handige tip om verlost te raken van een typisch festivalprobleem. Eentje waar deze zomer veel festivalgangers onder geleden hebben: de regen. En al wat hij daarvoor nodig heeft, zijn drankbekers, UV-lampen, en… excuses.

Donderdag 25 augustus

De rubriek Schoon volk knalt vandaag langs alle kanten, want 1000 zonnen sjeest mee in het spoor van Caroline Wuytack en haar monstertractor Babyduck. Het gevaarte weegt 25 ton, is uitgerust met vliegtuigmotoren, en heeft een vermogen van 6.000 PK. Caroline woont in Zele, en is al dertig jaar gepassioneerd door de edele sport van de tractor-pulling.

Minstens even spannend: de ontknoping van De grootste zomerhit. Twaalf weken lang heeftMaureen Vanherberghen twaal tijdloze monsterhits gepresenteerd, van La Bamba en deKetchup song tot Dos cervezas en Laat de zon in je hart. De hele zomer hebben de kijkers van 1000 zonnen gestemd, en… er is een winnaar. Wat is volgens de Vlaamse kijkers de grootste zomerhit aller tijden?

Vrijdag 26 augustus

Bart Peeters is misschien wel de liefste, maar zeker ook een van de meest veeleisende artiesten van het land. Hij werkt alleen met topmensen, en wat voor anderen goed genoeg is, kan volgens hem altijd nog iets beter. Kortom, een uitnodiging om voor een dag roadie te zijn op een concert van Bart Peeters is geen cadeau. Benieuwd welke onschuldige voorbijganger de uitdaging aandurft…

En 1000 zonnen eindigt dit seizoen met de grote finale van Wij willen winnen. Vijf weken lang hebben Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj het tegen elkaar opgenomen in de gekste competities die de kijkers voor hen konden verzinnen. Mathias staat momenteel voor met 3-2. En het zijn niemand minder dan hun collega’s van Thuis die de ultieme wedstrijd voor de twee boezemvrienden hebben bedacht.

1000 zonnen: van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus om 19.40 op Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over