Om 10 jaar FONS Records te vieren, organiseren we maar liefst 2 labelnights: eentje in de Muziekodroom en eentje in Trix. Naast de voorstelling van de nieuwe Fence-plaat hebben we voor de gelegenheid een aantal fijne FONS-bands opgetrommeld om de avond op te vrolijken. Hieronder nog even alle bands op een rijtje met een woordje uitleg.

The Yummy Mouths
Deze Kempenzonen zijn ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de vaderlandse Garagerock-scene. Hun songs worden gretig gedraaid op Radio Willy, en de band heeft de laatste tijd tientallen concerten gegeven, ondanks de Corona-stilte. Hun debuut-EP UGH! kwam uit in het midden van de pandemie, dus het beste moet nog komen! Check hier de single White Noise.

Lo-Lee-Ta
Een Limburgs popduo dat trip-hop maakt, je hoort het niet zo vaak. Live doet het wat denken aan The xx in hun beginjaren, zalige bezwerende beat-muziekjes met daarover dromerige vocalen van het koppel Marie-Laure en Benji. Hun debuut LP In Artificial Light kwam uit in maart. Check hier de zalige single Cubist Painting.

Joeri Chipsvingers
Deze gekke jongen uit Limburg heet in het echt Michiel De Naegel, en hij is een componist in hart en nieren. Naast gitaar spelen in noise bands als Youff en 10000 Monkeys, componeert hij moderne klassieke muziek. Hij was reeds te gast bij B-Classic en ook op Klara is hij al gepaseerd, en weldra dus voor het eerst op een FONS labelnight te aanschouwen. Check hier de single Joeri Chipsvingers en het Paprika Pact, en u weet wat voor vlees we in de kuip hebben.

Fake Indians
Deze band uit Antwerpen en omstreken serveert het beste van de nineties in een krautrock sausje. Hun debuut The Pest werd uitgebracht enkele weken voor de eerste lockdown begin 2020, dus de band heeft heel wat in te halen. Live is de band een sensatie! Check hier Cheyenne, de eerste single uit het album The Pest (2020)

True Champions Ride On Speed
Instrumentale post-punk van de bovenste plank! De nieuwe plaat HARS verschijnt op 27 mei, en de heren komen deze dan ook met trots voorstellen op de labelnights in MOD en trix. Bij Gonze Circus spreken ze over één van de beste Belgische bands van het moment, en gelijk hebben ze! Check hier de meest recente single Weelde.

Best Parts
Dit is één van de nevenprojecten van de legendarische Gentse band Portables. Deze keer is het Hans die zich in fluisterstand heeft geplaatst tijdens Corona, en daar een prachtig plaatje heeft uitgepuurd. Vaste klant inmiddels bij Duyster. Check hier de meest recente single The Beginning.

Beech
Deze bende rond Kristof Souvagie maakt heerlijke melancholische poprock die rechtstreeks lijkt te zijn geïmporteerd uit Portland, Oregon, maar niets is minder waar: de band komt gewoon uit Aalst. Fijne popdeuntjes met lekker rammelende gitaartjes, denk aan Built To Spill en Pavement, echt iets voor FONS dus! Check hier de single Summer's Gone.

Star Club West
Deze band rond de Antwerpse muzikale veeldoener Nico Jacobs behoeft eigenlijk geen introductie, wegens ook al meer dan 20 jaar actief. De laatste jaren is het vooral experimentele synthmuziek die Nico uit zijn mouwen schudt, terwijl het vroeger meer slacker-gitaartjes waren die we hoorden, dus we zijn benieuwd naar wat de band zal brengen op de labelnight in Trix. Check hier een hilarisch nummer uit 2021, getiteld De Klaas Von dEUS.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over