Els Verhaeren

In december vorig jaar gingen we voor de eerste keer naar een solo-optreden van Anneke Van Giersbergen in Eindhoven. Het regende pijpenstelen, dus de autorit was toen geen pretje. Haar optreden des te meer! Dus wilden wij nog wel eens proeven van een rockavond met deze geweldige artieste. Of het nu aan de zangeres ligt of aan het rare seizoen, weten we niet, maar deze keer was onze weg naar de 013 in Tilburg ook voorzien van enkele fikse regenbuien. Maar we treurden niet want dan werd allicht de rest van de avond even leuk als toen.

De opwarming was deze keer voor KinKobra. Zij brachten o.a. "Ok" en gingen lekker stevig door. De vijf jonge gasten wisten wat ze deden en het klonk heel goed. Persoonlijk moest ik me wel bedwingen om niet het podium op te kruipen om de zanger zijn broek te gaan optrekken. Die hing echt láger dan op half zeven en dat was geen zicht, maar voor de rest geen opmerkingen over deze band. Ze waren goed en deden het publiek zin krijgen in meer.

Anneke Van Giersbergen had de kleine zaal van de 013 helemaal uitverkocht en de zaal was dan ook heel goed gevuld. Ze startte met "You Will Never Change". Anneke is nog altijd bezig met de tour van haar laatste album 'Drive', een album dat heel energieke nummers bevat, waarvan de titelsong een heerlijk dansnummer is.

De roodharige heeft ook geweldige ballades zoals "1000 Miles Away From You" waarmee ze je met haar prachtige stem kan raken tot aan je kleinste teentje. Ze behoort niet voor niets tot dé beste zangeressen van Nederland!

Anneke was uiteraard in het gezelschap van haar vijfkoppige band, maar ze ging ook weer even solo op haar akoestische gitaar. Een mooie “Beautiful One” weerklonk uit de boxen. Wanneer ze “Circles” bracht was dat met een prachtige hoge stem, die de zaal helemaal stil deed worden en dat is niet altijd simpel bij onze Noorderburen. Chapeau voor Anneke!

"Even the Spirits are Afraid" was een rustig maar zwaar beladen nummer met een opmerkelijke gitaarrif in. Met 'Stay' ging het even heel stevig en zwaar door en werd er zelfs geheadbanged.

Tijdens de bis kregen we “Leaves” van haar vroegere band The Gathering. Met Victoria aan de piano en de stem van Anneke werd dat een mooi en ingetogen nummer.

Afsluiten deed ze niet rustig maar met nog enkele stevige dansnummer waarvan "The Best is Yet to Come" de allerlaatste was. Wederom werd het een leuke rockende avond met Anneke Van Giersbergen en blijft mijn prangende vraag aan haar: “Wanneer kom je eens naar België?”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: