Tilburg krijgt komend najaar keizerlijk bezoek: op zaterdag 22 oktober komt de Engelse rockband Kaiser Chiefs -bekend van talloze hits zoals ‘I Predict A Riot’ en de klassieker ‘Ruby’- voor het eerst naar Poppodium 013. De voorverkoop start op zaterdag 16 juli om 10.00 uur. Tickets kosten € 29,-.

Vrij vertaald betekent ‘kaiser chiefs’ zoveel als ‘capo di tutti capi’ wat dan weer omschreven kan worden als ‘bovenbazen’. Want dat de Kaiser Chiefs rulen is een understatement. Hun 16-jarige carrière in één woord? HITS! In chronologische volgorde: ‘Oh My God’, ‘I Predict A Riot’, ‘Everyday I Love You Less And Less’, ‘Modern Way’, de klassieker ‘Ruby’, ‘The Angry Mob’ en ‘Never Miss A Beat’. Dankzij het altijd scherpe muzikale randje en de doordachte songteksten zijn het hits zonder houdbaarheidsdatum.

De Engelse indierockers staan bekend om hun energieke concerten met veel aandacht voor publieksinteractie waarbij ze nooit een beat missen. Daarbij raast de charismatische frontman Ricky Wilson als een wervelwind over het podium dat hij terecht beschouwt als zijn eigen keizerrijk waarvandaan hij zijn onderdanen met slechts een paar vingerknippen laat juichen, meezingen en dansen. Geen wonder dat iedereen dol op deze heersers uit Leeds is.

Vorige maand bracht de band alvast de eerste single ‘Parachute’ uit (met grappige gelijknamige video op YouTube) die vooraf gaat aan de nieuwe (zesde) CD ‘Stay Together’ die op 7 oktober verschijnt en die de band alleen maar nóg populairder zal maken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over