Donderdagavond ging de komische Hitckcock thriller "The 39 Steps" in de Rode Zaal van het Fakkelteater in première. Niet enkel menig volk uit BV-land maar ook wij mochten erbij zijn om de leuke bewerking van het wereldberoemde stuk voor de eerste keer in België te zien. Een co-productie van het Fakkelteater en Bros producties een geweldige cast zorgden voor een hillarische avond. Dit alles onder de deskundige leiding van de regisseur Bruun Kuijt en zijn assistent Elias Mentzel.

Het originele stuk werd geschreven in 1915...

Dit is het feestje van Nele. Ken je Nele al? Zij kent jou goed genoeg. Ze zag je voor het eerst tijdens een zweterige nacht in een overvol café. Na het dansen op tafels kruiste ze je onderweg naar het toilet. Toen ze terug buiten stond, was je al vertrokken.

Maar Nele geeft niet snel op. Ze heeft iedereen aangeklampt en overal rondgevraagd tot ze je naam te pakken kreeg....

Istanbul Ekspres is een muziekfestival met een focus op de Istanbulse muziekscene. Tijdens dit festival komt zowel de Turkse traditionele muziek, rock/pop, jazz als klassieke muziek aan bod. In 2014 vindt Istanbul Ekspres plaats van 7 tot 16 november.

50 jaar geleden kwamen honderden Turken op uitnodiging van de Belgische Staat naar hier. Het kleurde de stad op verschillende manieren: Gentse fijnproevers konden genieten van lekkere mezze of baklava, fleurige...