Nijdrop begint de Zomerhappening dit jaar een dag vroeger. Op vrijdag 14 augustus komt Urbanus langs in de sfeervolle arena om er zijn nieuwe cd Wan Troe Tie voor te stellen. De inspiratie en goesting kwamen er na vier uitverkochte Sportpaleizen en een halve eeuwigheid zonder nieuw werk. Voor deze muzikale avond brengt hij De Fanfaar mee, een bont rockgezelschap uit Brussel.

Kortom, vers werk en gouden klassiekers aan elkaar...

Beach Party Bocholt 2014

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus gaat de negentiende editie van de “Beach Party Bocholt Festival” van start op het evenemententerrein, gelegen aan de voetbalvelden in Bocholt. Ook dit jaar wordt opnieuw een massa muziekliefhebbers uit binnen- én buitenland verwacht op een immens zandstrand voorzien van zuiderse palmbomen, verlichte fonteinen en een groot zomerterras. Met een exotische cocktail in de hand kan u tijdens deze 2-daagse naar goede gewoonte...

Dranouter is ook dit jaar weer smullen van heel wat lekkers. Niet enkel op de podia maar meer dan ooit ook van een zeer divers catering aanbod. Nieuw dit jaar is de Instectenbar. Wat dacht je van borrelpo(o)tjes, fruitbrochettes met krekel, brochette van paprika-ajuin en sprinkhaan, meelwormburger of hoorntjes van gekarameliseerde sprinkhanen? Al duizend jaar worden overal ter wereld insecten gegeten, vaak als delicatesse en nu ook in het foodaanbod...

STEP UP 5: ALL-IN

De Nederlandse DJ/ producers Hardwell en Dirtcaps hebben een bijdrage geleverd aan de score van de Amerikaanse bioscoopfilm STEP UP 5: ALL-IN. In de dansfilm is de megahit ‘Spaceman (Carnage Festival Trap Remix)’ van Hardwell gebruikt en van Dirtcaps is de track ‘Hands Up (Yellow Claw Remix)’ te horen, beiden nummers zitten onder de finale dans battle in de slotscène.

Step Up 5: All In is afgelopen week in release...

VRT Nieuws brengt vandaag, vrijdag 25 juli, vanaf iets voor 10.00 u. op Canvas live verslag uit van de eedaflegging van de nieuwe Vlaamse regering in het Vlaams parlement. Het commentaar is van Mark Van de Looverbosch.

Omstreeks 14.55 u. is er tweede uitzending van VRT Nieuws Live op Canvas, met de regeerverklaring door de nieuwe Minister President Geert Bourgeois in het Vlaams Parlement . In de Journaal-studio zorgt anker...

Het WK voetbal is nog maar net achter de rug en op vrijdag 25 juli staat alweer een belangrijke afspraak op de agenda met de start van de nieuwe competitie in de Jupiler Pro League. Stadion garandeert meer dan ooit een bijzonder boeiend seizoen, met uitzendingen op vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond bij VTM, gehost door Maarten Breckx en Tom Coninx.

De 16 eersteklassers starten allemaal weer met een schone lei....

Eerste single “Chasing the Sun”, werd geschreven door Colbie Caillat (Jason Mraz, Taylor Swift), Jason Reeves en Toby Gad (Beyoncé, Fergie, Alicia Keys, One Direction). Het nummer is vanaf 29 juli te koop maar kan nu al voorbesteld worden op iTunes. De videoclip zal diezelfde dag in première gaan op VEVO.Hilary zit momenteel in de studio waar ze de laatste hand legt aan haar 5de studio album -haar eerste bij...

Op donderdag 16 juli jongstleden ondertekende de Gentse hiphopgroep Uberdope een platencontract bij Sony Music. Uberdope verbindt zich er toe haar volgende studio-album, het derde al intussen, uit te geven onder de vlag van het label. Vanzelfsprekend kijken de drie leden van Uberdope enorm hard uit naar deze samenwerking en hopen ze een samen een klein stukje nationale muziekgeschiedenis te schrijven.

De platendeal hing al een tijdje in de lucht....

In een tijdperk waarin videoclips steeds meer naar de achtergrond verdwijnen, zet Milow zijn traditie van spraakmakende videoclips met bravoure verder. De nieuwe video voor Against The Tide werd door het jonge regisseursduo Henri & Fidel (ook verantwoordelijk voor de ontroerende clip bij 'Leave A Light On' van Marble Sounds) gefilmd op vier continenten: in Zuid-Afrika, de VS, Frankrijk & Nederland, en Thailand.

Deze internationale aanpak sluit voor hen...

Ryan Adams bevestigde de release van zijn nieuw self- titled album ‘Ryan Adams’: de plaat ligt op 5 september in onze winkels. De Amerikaanse singer-songwriter producete het album eigenhandig in zijn eigen Pax Am Studios in Los Angeles. Eerste single ‘Gimme Something Good’ is het eerste materiaal dat hij naar buiten brengt sinds de release van zijn laatste album ‘Ashes & Fire’ uit 2011.

Fans die het album nu...

Vandaag start het vierdaagse Sfinks Mixed festival te Boechout. Voor het tweede jaar gratis en, zo besliste Vlaams minister Joke Schauvliege vorige week, voor het tweede jaar zonder subsidies. Voor de organisatie een onbegrijpelijke beslissing. Zeker na de inspanningen om Sfinks Mixed gratis te laten doorgaan en het festival op die manier toegankelijk te maken voor iedereen.

Vlaams minister Joke Schauvliege, bevoegd voor Cultuur, besliste vorige week dat Sfinks Mixed...

Pagina's