Het was jarenlang gemeengoed om smalend te doen over de schlager. Vandaag is het levenslied erkend cultureel erfgoed. Willy Sommers is haar ongekroonde koning. In zijn theatertournee ‘Het Erfgoed van Willy Sommers 1971-1981’ doet Willy Sommers theaters en culturele centra aan.

Met een live-band topmuzikanten keert hij terug,muzikaal en visueel, naar de tijd dat het allemaal begon. Maar voor Willy Sommers is het niet bij één hit gebleven. Tijdens de...

Le Peuple de l'Herbe stellen hun nieuwe plaat Next Level voor met een tour door Frankrijk, België en Nederland. Vreemd genoeg bleek hun passage in Antwerpen maar weinig volk te lokken. Een gemoedelijke verwelkoming van Kobe Louis Charles en de reggae van De Rupelsoldaten brachten een beperkt deel van het publiek op de juiste temperatuur.

Zelfs een halve Roma geraakte niet gevuld voor Le Peuple, maar het gezellige club-gevoel dat...

Vanaf maandag 1 december pakt Canvas zeven weken uit met de tweede reeks van Karakters. Net als in de fel gesmaakte eerste reeks praat Ben Crabbé met zeven absolute sporticonen. Zeven sporters of ex-sporters waarvoor hij al jaren een eindeloze bewondering koestert. Ambitieuze doordouwers, bevlogen talenten, kampioenen die het allerhoogste bereikt hebben. In de sport en vaak ook in het leven.

Alle zeven gunnen ze Ben een unieke inkijk in...

Filmcomponist Ennio Morricone heeft bijna een jaar nodig gehad om te herstellen van zijn rugoperatie, maar kondigde vandaag aan dat hij zijn Europese tournee in februari 2015 zal hervatten.

“Ik kan eindelijk zeggen dat ik echt helemaal hersteld ben! Ik ben erg dankbaar voor de trouw van mijn Europees publiek. Ik vond het bijzonder jammer dat ik vorig jaar zo veel concerten moest afzeggen en uitstellen, maar nu ben ik...

Op 31 december, de laatste dag van het jaar, is er naar goede gewoonte "De Tijdloze" op Studio Brussel. Stemmen voor die lijst kan maar één week en wel vanaf vrijdag 21 november om 18 uur tot en met vrijdag 28 november om 18 uur. En daarom draait Studio Brussel volgende week alleen maar tijdloze muziek. "Want goede muziek is een mensenrecht", aldus de muziekzender. En dus lanceerde de radiozender...

Verliefd worden op iemand die eigenlijk al een lief heeft. Het was niet uw beste idee. Maar in tijden van crisis is optimisme een burgerplicht.

OK Girlfriend is een nummer over optimistisch verliefd zijn op iemand die eigenlijk al een lief heeft. En ook over wanhopig verliefd zijn op iemand die eigenlijk al een lief heeft. Een nummer opgedragen aan iedereen die verliefd is op iemand die verliefd is...

Archive kent opnieuw veel succes! Hun concert op 25 februari in de Ancienne Belgique, dat nog geen maand geleden werd aangekondigd, is zo goed als uitverkocht! Om dit te vieren, besliste de band om een tweede datum vast te leggen voor hun Belgische fans. Archive zal ook op donderdag 26 februari op de planken staan in de Ancienne Belgique!

Het beroemde Londense collectief onthult 'Restriction', hun nieuwste album dat in...

De complete geschiedenis van het beroemdste jazzlabel in een lijvig en compleet boek. Deze officiële publicatie is het eerste geïllustreerde boek van het beroemde Blue Notelabel, uitgegeven ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag.

Miles Davis, Sidney Bechet, Art Blakey... bijna alle grote namen begonnen en bleven bij Blue Note. Zonder Blue Note geen jazz. Het is het enige label waar iedereen onmiddellijk aan denkt of dat niet-fans kunnen bedenken. Blue...

Sinds vandaag kan je de Hooverdomestic docu op Vevo bekijken. Deze documentaire werd eerder op Canvas en op Acht uitgezonden en toont de reizen die Hooverphonic maakte bij het bijzondere opname proces van hun recente album Reflection.

Hooverphonic bleef constant in beweging en varieerde van triphop tot psychedelische weirdness en symfonisch geweld. Op 15 november 2013 bracht de groep rond Alex Callier, Raymond Geerts en Noémie Wolfs met ‘Reflection’...

Deze week ging JOE fm helemaal terug in de tijd met de 80's Top 800. De luisteraars van JOE beslisten dat Summer Of '69 de beste plaat uit de jaren '80 is. De hit van Bryan Adams kreeg de meeste stemmen, iets wat net niet lukte in de Top 2000. Daar moest de Canadese rocker dit jaar de nummer 1 positie teruggeven aan Bohemian Rhapsody van Queen.

Michael Jackson staat...

Mooie muzikale hoogtepunten in een nieuwe Sing That Song op zaterdag 22 november op Eén

Op zaterdag 22 november zorgen vier nieuwe kleppers van artiesten voor muzikaal vuurwerk in Sing That Song. In de twaalfde aflevering strijdt het team van Hannes met Jasper (Bandits) en Laura Tesoro tegen het team van Florejan met Kristel Verbeke en Koen Wauters.

Sing That Song, zaterdag 22 november om 20.40 uur voor één....

Pagina's