Om de 2 weken lost ILT een reeks nieuwe namen voor het grootste dance feest van het najaar.

Op zaterdag 8 november wordt Flanders Expo weer de grootste club van het land. De komst van Underworld, Gesaffelstein B2B Brodinski, Klangkarussell, Jeff Mills, Len Faki, Clean Bandit, Jimmy Edgar, DJ Rush en Paula Temple werd reeds aangekondigd. Vandaag worden zeven nieuwe acts aan de affiche toegevoegd: Duke Dumont (live), Dave Clarke,...

Vanaf vandaag begint de zomer voor Delrue pas écht. Je kan ons deze zomer nog vijf keer aan het werk zien, in volledige bezetting, en op héél fijne festivals: denk o.a. aan Festival Dranouter, Beleuvenissen (Leuven), Paulusfeesten (Oostende) en Boterhammen (Brussel).

Wie meer van het intieme werk houdt, kan dit najaar ook nog altijd terecht in de theaters. Check hier de speellijst voor het komende halfjaar:

  • 01 | 08 |
  • ...

Landrotten opgepast! Er komt een nieuwe Alestorm aan wal! Deze vijf piraten, Christopher Bowes, Dani Evans, Gareth Murdock, Elliot Vernon & Peter Alcorn, brengen je hun nieuwste album, getiteld “Sunset on the Golden Age”. Na “Captain Morgan’s Revenge”(2008), "Black Sails at Midnight" (2009), en "Back Through Time" (2011), zal dit hun vierde full album worden, uitgebracht via Napalm Records. En je kunt er zeker van zijn dat het weer een...

Het Nijlense muziekfestival Jour Tibour pakt voor zijn zesde editie uit met een mooie affiche en zal bovendien nog meer muziekliefhebbers kunnen bekoren door een extra podium te voorzien.

Jour Tibour is het gratis muziekfestival dat georganiseerd wordt door de jeugddienst en cultuurdienst van de Gemeente Nijlen, samen met een aantal enthousiaste jongeren (de werkgroep Jour Tibour). Het festival vindt plaats op zondag 10 augustus 2014 in park Tibourschrans...

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 augustus maken opnieuw een hele rist popsterren uit de Antillen en Latijns-Amerika hun opwachting in Hoogstraten. De Antilliaanse Feesten staan al decennia lang aan de internationale top van de Caraïbische muziek: nergens anders in Europa komen absolute toppers uit zoveel verschillende muziekgenres samen. Dit jaar zijn Bunji Garlin (soca), Carimi (compas), Grupo Galé (salsa) en Kassav’ (zouk) de blikvangers.

Bunji Garlin (Trinidad) wordt aanzien...

Om Milow deze zomer nog in België aan het werk te zien, moet je op zaterdag 6 september afzakken naar Crammerock. Hij speelt er zijn tweede en laatste concert van deze festivalzomer, na Rock Werchter. Samen met de aangekondigde namen zoals Ms. Lauryn Hill, The Hives, Arsenal, Admiral Freebee en Buffalo Tom wordt de volledige affiche van het festival stilaan duidelijk. Volgende week worden er nog 20 (!) namen aan...

De derde editie van het Biesenrockfestival in Rijkhoven (Bilzen) verwacht vanaf vrijdag bijna vijfduizend toeschouwers. “Het festival is in volle groei,” zegt Biesenrockvoorzitter Rik Slegers. “We hebben een grotere tent, een grotere geluidsinstallatie, een grotere camping, een extra festivaldag én natuurlijk veel grotere namen op de affiche.”

Drie jaar geleden startte het rockfestival in Rijkhoven met een bescheiden affiche, maar met een steile ambitie. De meer dan 170 vrijwilligers uit...

De Muziekbank” is een initiatief van het Streekfonds West-Vlaanderen in samenwerking met Festival Dranouter. Met deze “Muziekbank” willen de initiatiefnemers middelen inzamelen voor de aankoop van muziekinstrumenten voor kansarme kinderen en/of jongeren in West-Vlaanderen. Het project sluit daarbij naadloos aan bij de actie ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ waarbij het Streekfonds de voorbije jaren al meer dan 200 projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en/of jongeren in West-Vlaanderen steunde.

Jan Despiegelaere, coördinator...

Op maandag 4 augustus 2014 is het precies 100 jaar geleden dat het Duitse leger ons land binnenviel. Die dag zendt Radio 2 de twintig minuten durende pilootaflevering uit van Café Cuba, een luisterspel over vriendschap, liefde en kunst tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog.

Het verhaal

Café Cuba vertelt het verhaal van Koenraad Verstockt (Stef Aerts) en zijn familie. Koenraad is een jonge kunstenaar die soldaat wordt...

Op zondag 3 augustus 2014 vindt de 17e editie van het jaarlijks meezingspektakel Antwerpen Zingt plaats. Locatie is de vertrouwde Gedempte Zuiderdokken (Waalse/Vlaamse Kaai). In tegenstelling tot de vorige jaren zal het podium nu op de zuidelijke kop worden opgesteld, ter hoogte van de Pourbusstraat. Dit zorgt voor een meer natuurlijke instroom vanuit de binnenstad.

De deuren openen om 18.00 u en om 18.15u warmen we op met onze vertrouwde...

Hotel M sluit de week af met de nieuwe Vlaamse minister van Cultuur en Media, Sven Gatz. Een week geleden kon hij zich nog niet voorstellen dat hij Vlaams minister zou zijn, laat staan dat hij te gast zou zijn bij Marcel. Hoe gaat het met hem? Went hij al aan het idee? Is hij er klaar voor?

Ook Elodie Ouedraogo trakteert Marcel op een bezoek. Ze staat bekend als...

Pagina's