David Bowie’s meest excentrieke alter ego, Ziggy Stardust, keert op 7 maart om 19u45 samen met zijn band ‘The Spiders from Mars’ terug op het grote scherm bij Kinepolis België. De legendarische concertfilm ‘Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ omvat een exclusieve documentaire van dertig minuten en het historische concert dat Bowie speelde op 3 juli 1973 in de Londense concertzaal Hammersmith Odeon. Aan het einde van het optreden kondigt David Bowie onverwacht de stopzetting van ‘Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ aan. Tot grote verbazing van zijn publiek… En zijn bandleden.

“In het begin van 1972 liet David Bowie de wereld kennismaken met zijn alter ego Ziggy Stardust. Ziggy was een theatraal, raadselachtig en biseksueel alien,” vertelt Anaïs Tamboryn, Product Manager bij Kinepolis België, “Bowie schreef met zijn stage persona Ziggy geschiedenis omwille van zijn vooruitstrevende kijk op de wereld en zijn abrupte vaarwelspeech in de Londense concertzaal Hammersmith Odeon. De media interpreteerde de aankondiging als het einde van David Bowie’s muziekcarrière, terwijl Bowie eigenlijk alleen maar afscheid wou nemen van zijn alter ego Ziggy.”

"Naast het podium ben ik een robot. Op het podium ben ik een vat vol emotie. Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik me liever verkleed als Ziggy dan David," legde David Bowie ooit zelf uit aan de pers, “Maar ik kwam in de problemen omdat men Ziggy niet meer kon onderscheiden van David. Mijn persoonlijkheid werd beïnvloed. Het werd zeer gevaarlijk. Ik kreeg twijfels over mijn geestelijke gezondheid."

De digitaal geremasterde versie van de concertfilm bevat de liveoptredens van de Bowie-klassiekers 'Changes' 'Space Oddity', 'Time' en 'Suffragette City'. Naast het memorabele concert brengt de concertfilm ook dertig minuten exclusieve interviews in beeld met Phil Alexander, muziekredacteur van Q / MOJO Magazine, en het nog enige levende Ziggy Stardust groepslid; drummer Mick ‘Woody’ Woodmansey

De concertfilm ‘Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ wordt dinsdag 7 maart 2017 eenmalig op groot scherm vertoond in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Liège. Start van de voorstelling: 19u45. Prijs: € 13,75 - € 11,75 (Kinepolis Student Card), te verkrijgen via de Kinepolis website.

Extra David Bowie nieuws:

Uit eerbetoon aan David Bowie vertoont Kinepolis op dinsdag 10 januari 2017 om 19u45 de expo ‘David Bowie is’ op groot scherm. Het is dan exact één jaar na het plots overlijden van de Britse zanger. Start van de expositie: 19u45. Prijs: € 13,75 - € 11,75 (Kinepolis Student Card), te verkrijgen via de Kinepolis website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: