Anderlecht en Galatasaray: beide elftallen staan onderaan in hun UEFA Champions League groep. Op woensdag 26 november 2014 knokken ze om 20.20 beiden voor een 3de plaats. Voor RSCA is in theorie zelfs een 2de stek nog haalbaar, als Arsenal niet gaat winnen van de Duitse krachtpatsers van Dortmund. Na de memorabele 3-3 op Arsenal is een overwinning op de Turkse kampioen een haalbare kaart voor paarswit.

Om een ticket te strikken voor de Europa League in 2015, moet Anderlecht Galatasaray opzij zetten op de 6de speeldag. Zeker in eigen land lijkt dat mogelijk, maar met de steun van duizenden Turkse supporters zou het wel eens erg moeilijk kunnen worden.

Tom Coninx, presentator Champions League: “Galatasaray is geen slechte ploeg. Het elftal staat momenteel samen met Fenerbahçe op de eerste plaats in de in de SuperLig, de Turkse eerste klasse. Het ging wel wat minder in het begin van het seizoen en op Europees vlak braken ze nog geen potten. Maar zo’n ploeg blijft niet verliezen. Vergeet ook niet dat winnen op Anderlecht voor hen ook een must is. Beide ploegen zitten in dezelfde situatie: winnen staat zo goed als garant voor kwalificatie in de Europa League.”

In Turkije voetbalde Anderlecht op 16 september een hoopvolle 1-1 bij elkaar. De 92ste minuut besliste echter over winst of gelijkspel. Dat puntenverlies zou RSCA nu wel eens erg zuur kunnen opbreken. In de statistieken zijn beide ploegen alvast aan elkaar gewaagd. Het wordt dus sowieso een strijd waarin ze beiden alles op alles zullen zetten om de 3 punten te pakken.

Tom Soetaers, analist: “Galatasaray komt uit een woelige periode. Eerst waren er problemen met de spelers over betalingen. Dan waren er de voorzittersverkiezingen. En onderschat ook de kracht van de Turkse supporters niet. De UEFA heeft de club vorige week nog een boete opgelegd na de rellen en het vuurwerk op de tribunes in Dortmund. Anderlecht moet zich echt opmaken voor een erg hete avond.”

Als Anderlecht wint, is het zeker van de 3de plaats en maakt het nog steeds kans op de 2de stek. Spelen ze gelijk, is het elftal nog steeds in de running voor de 3de plaats.

2BE is op woensdag 26 november aanwezig langs de lijn in Anderlecht. Tom Coninx ontvangt analisten Aad De Mos en Tom Soetaers. Jan Dewijngaert en Patrick Vervoort zorgen voor live commentaar. En Hilde Van Malderen is traditiegetrouw de vrouw langs de lijn voor interviews met de spelers.

Arsenal – Galatasaray zesde speeldag in groepsfase van de uefa champions league woensdag 26 november 2014 om 20.20, live bij 2BE en op 2be.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: