In oktober kunnen vrouwen wegdromen bij feeërieke bruidsjurken, onvergetelijke trouwpartijen, rijk gevulde feestbuffetten en vooral... een stevige dosis liefde. Tijdens de Bruidsmaand pakt Vitaya uit met De Jurk, het gloednieuwe Vlaamse programma waarin toekomstige bruidjes op zoek gaan naar het perfecte trouwkleed. Traditioneel wit, opvallend kleurrijk, retro kort of romantisch met franjes en parels: elke vrouw wil op haar huwelijksdag stralen in dé perfecte jurk. Maar de zoektocht naar die ene jurk duurt bij sommigen langer dan die naar de juiste partner.

In De Jurk doen vier ervaren verkoopsters er alles aan om bruidjes bij te staan tijdens die zoektocht. Antwerpenaren Gaïana & Véronique van bruidszaak JPC Collection en de West-Vlaamse Isabelle & Belle van La Sposa hebben aan één blik genoeg om te weten wat een bruid goed zal staan. Als perfecte gastvrouwen zorgen de verkoopsters ervoor dat de zoektocht naar De Jurk een schitterende avant-première wordt van de Grote Dag. In elke aflevering leren we een aantal bruiden kennen in een verschillende fase van hun zoekproces. De ene moet haar ideale jurk nog vinden, terwijl de andere al aan een eerste pas toe is of haar bruidsjurk definintief komt ophalen voor de grote dag.

Van het doorbladeren van de eerste trouwboeken tot de allerlaatste pas: Gaïana, Véronique, Isabelle en Belle gaan door tot ze de ogen van de bruid zien fonkelen. Én die van hun entourage, want een bruidsjurk kies je niet alleen. Ook de mama’s, zussen, getuigen en vriendinnen staan klaar met een ongezouten mening. Samen gaan ze op zoek naar die ene droomjurk en... laten ze de Vitaya-kijker vijf weken lang van maandag tot donderdag meedromen.

De gastvrouwen

Gaïana en Véronique van JPC Collection

Gaïana is de gerante en bezieler van JPC Collection. Ze combineert haar jarenlange ervaring in de bruidssector met een kritisch oog voor perfectie. In haar unieke bevlogen stijl slaagt ze erin haar passie voor bruidsjurken over te dragen op haar team. Als ideale gastvrouw laat ze de bruid de hoofdrol spelen tijdens haar pasbeurt. Daarbij gaat Gaïana tot het uiterste. Goed volstaat niet, het moet perfect zijn!

Véronique is de gedroomde rechterhand van Gaïana. Ze heeft niet alleen een neus voor stijl, maar ook een flinke dosis mensenkennis. Bovendien maakt ze van elke dag een feest met haar onuitputtelijke energie, vlotte babbel en gulle lach.

Isabelle en Belle van La Sposa

Isabelle is de zaakvoerster en inspirerende kracht achter La Sposa. Zij nam de zaak over van haar moeder en bouwde deze uit tot een ijkpunt in de wereld van bruidswinkels. Deze stijlvolle dame weet haar goede smaak te combineren met een persoonlijke aanpak. Met haar ervaren team staat ze garant voor een onvergetelijke beleving tijdens het passen, en voor een perfecte afwerking. Het is haar missie om bruiden gelukkig en mooi te maken voor hun Grote Dag.

Belle is de jongste in het team van La Sposa, maar kan toch al bogen op een jarenlange ervaring. Met haar jeugdige blik vormt ze de perfecte aanvulling op de andere verkoopsters. Ze houdt de vinger aan de pols op gebied van trends en is gedreven in het zoeken van de perfecte jurk voor elke bruid.

De bruidjes uit week 1

Aflevering 1 op maandag 6 oktober 2014 om 20.35

Aanstaande bruid Ingeborg uit Bornem gaat voor het volledige plaatje. Ze zoekt naar de perfecte bustier en heeft daarbij ook een specifieke sleep in gedachten. Verkoopster Gaïana haalt letterlijk alles uit de kast om die unieke combinatie tevoorschijn te toveren. De Kortrijkse Joyce ziet het leven door een roze bril. Ze kiest voor een roze jurk en daar horen originele accessoires bij. Roze accessoires uiteraard. En Nicky uit Kapellen? Die wil gewoon haar vormen laten zien. Zij past een sexy jurk.

Aflevering 2 op dinsdag 7 oktober 2014 om 20.35

Bruid Eline uit Brugge maakt een feestje van haar zoektocht. Een pretpakket en uitgebreide jury doen haar paskamer swingen, want een jurk kies je niet alleen. Michèle uit Meulebeke weet niet goed wat ze precies wil. Ze vertrouwt op het ervaren oog van haar mama. Véronique uit Asse wil eruit springen met haar unieke jurk. Ze kiest niet voor een sluier, maar voor een origineel alternatief...

Aflevering 3 op woensdag 8 oktober 2014 om 20.35

Nina uit Deurne heeft samen met haar vriendinnen dolle pret tijdens de pasbeurt. Girls just want to have fun! En hoe kan je meer plezier maken, dan gekleed als een prinses in prachtige jurken? De West-Vlaamse Charlien weet wat ze wil: een speciale jurk. Haar mama en schoonmama helpen haar om een jurk te vinden die exclusief genoeg is naar haar smaak. Sylvie uit Zedelgem zoekt dan weer het ideale evenwicht tussen een aansluitende, maar toch comfortabele jurk.

Aflevering 4 op donderdag 9 oktober 2014 om 20.35

Creativiteit zit de Oost-Vlaamse kleuterleidster Sarah in het bloed. Ze houdt enorm van felle kleurtjes, maar welke kleur laat haar het meest stralen in een bruidsjurk? Rebecca uit Wilrijk vult de paskamer met familie en vriendinnen. Ze weet één ding zeker: een Afrikaanse vrouw mag haar achterwerk niet verstoppen. Ze kiest resoluut voor een jurk die haar vormen extra in de verf zet. En de Antwerpse Oona kan na maandenlang wachten haar gekozen jurk mee naar huis nemen. Zij gaat voor een trendy jurk met speciaal accent.

Verder in de bruidsmaand

Tijdens de Bruidsmaand in oktober gaan niet alleen Vlaamse bruidjes op zoek naar De Jurk. In Say Yes To The Dress: Atlanta zijn we ook getuige van de Amerikaanse zoektocht naar het perfecte trouwkleed. Four Weddings USA schuimt in een nieuw seizoen dan weer de meest uiteenlopende trouwpartijen af en in Don’t Tell The Bride leggen aanstaande bruiden de voorbereidingen van hun trouwfeest in handen van de bruidegom.

Op maandagavond ben je bij Vitaya getuige van een uniek sociaal experiment. In de nieuwe, fel besproken realityreeks Married At First Sight USA worden zes singles door een team van deskundigen aan elkaar gekoppeld, stappen ze in het huwelijksbootje en moeten ze vervolgens (minimum) een maand lang samenleven. Zijn de koppels elkaars perfecte match?

Ten slotte staan tijdens de Bruidsmaand ook tal van sprookjesachtige bruidsfilms op het programma. Worden verwacht: Bride Wars met Kate Hudson en Anne Hathaway, The Accidental Husband met Uma Thurman en Colin Firth, Wedding Daze met Jason Biggs en Isla Fisher, Four Weddings and a Funeral met Hugh Grant en Andie MacDowell, The Wedding Planner met Jennifer Lopez en Matthew McConaughy, e.a.

  • Van maandag tot vrijdag nieuwe afleveringen van Don’t Tell The Bride om 18.40.
  • Van maandag tot vrijdag nieuwe afleveringen van Four Weddings USA om 19.45.
  • Van maandag tot donderdag De Jurk om 20.35.
  • Elke maandag Married At First Sight USA om 21.05.
  • Elke vrijdag nieuwe afleveringen van Say Yes To The Dress: Atlanta om 20.35.
  • Elke zaterdag- en dinsdagavond de mooiste Bruidsfilms.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over