Meer dan 51.547 potentiële flitslocaties hebben de Vlamingen doorgegeven via www.ikflitsmee.be. Maar wanneer vindt die grote flitsmarathon van de politie en het BIVV nu plaats? Als we de geruchten mogen geloven, is het nu donderdag 17 april prijs!

Daarom houden de Q-dj’s zich klaar voor De Dag van de Vallende Sterren. Als de meest up-to-date verkeerszender geeft Q-music immers elk halfuur de snelheidscontroles door op de radio. Q-luisteraars die er eentje hebben opgemerkt, melden die al dertien jaar trouw via een sms’je naar 6025 of een tweet naar @Qmusic_BE.

Al 13 jaar ‘vallende sterren’ op Q-music

Het gebruik van de term ontstond bijna per ongeluk. Q-dj Sven Ornelis herinnert zich dat het tijdens de begindagen van Q-music gebeurde, eind 2001:

“Wist je dat de benaming ‘vallende ster’ van een luisteraar komt? Die wilde in onze ochtendshow een snelheidscontrole melden. Hij had het over ‘ge weet wel, zoiets dat flitst’ omdat hij dacht dat hij iets illegaals deed. Ondertussen praten we toch al mooi 13 jaar over vallende sterren.”

Win een flitscamera

Mocht donderdag de Dag Van De Vallende Sterren dus doorgaan, is Q-music net als alle andere dagen paraat. Met een update elk halfuur én …een extraatje. Hoor je doorheen de dag een zingende ster letterlijk vallen, maak je kans op een digitale fotocamera mét flits.

De Dag van de Vallende Sterren, mogelijk nu donderdag 17/4 op Q-music vanaf 6 uur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: