Ann Van den Broeck heeft het op Sara Gracia Santacreu gemunt in nieuwe Vlaamse ‘The Wizard of Oz’

Komend seizoen, tijdens de Paasvakantie 2015, is in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen een gloednieuwe Vlaamse versie te zien van de magische klassieker ‘The Wizard of Oz’. Deze tijdloze musicalklassieker, gebaseerd op de verfilming uit 1939 met Judy Garland, werd in 2011 onder handen genomen door het legendarische musicalduo Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, die er ook enkele nieuwe nummers voor schreven.

Music Hall tekent voor de première van deze nieuwe versie voor het Europese vasteland, en produceert deze musical ook in Frankrijk, waar de show op tournee zal gaan. De regie van de Vlaamse en Franse versie is in handen van Jeremy Sams, de gereputeerde regisseur van de originele West End-productie. De legendarische Arlene Phillips verzorgt de choreografie. Stany Crets boog zich over de Nederlandse vertaling. Met grote trots kunnen we nu al enkele hoofdrollen voor deze spectaculaire productie bekendmaken.

Sarah Gracia Santacreu

Sara Gracia Santacreu speelde eerder ‘The Mistress’ in ‘Evita’ waarvoor ze genomineerd was op de Vlaamse Musicalprijzen als Aanstormend talent, Liesl in ‘The Sound of Music’, in ‘Dans der Vampieren’ en Liesje in ‘Het ijskristal van Snowakije’.

Op tv was ze te zien in onder meer ‘GOGOGO’, ‘Skilz’, ‘On Tour’, ‘Binnenstebuiten’, ‘Familie’ en ‘Danny Lowinski. Samen met Marianne Carlier en Anne Van Opstal vormt ze het zangtrio The Sailorettes.

Nordin De Moor

De rollen van boerenknecht Hunk en de Vogelverschrikker die op zoek gaat naar een brein, zullen in goede handen zijn bij Nordin De Moor. Hij won een Vlaamse Musicalprijs voor beste bijrol als Patsy in ‘Spamalot’ en was naast het ensemble vaak te zien in de rol van Lord Farquaad in ‘Shrek, de musical’. Nordin verleent ook zijn medewerking aan ’14-18’, waarin hij geregeld te zien is als Deprez. Andere voorstellingen op zijn palmares zijn onder meer ‘Oliver!’, ‘Annie’, ‘Grease’ en ‘Beauty and the Beast’.

Hij speelde ook de rol van Smee in de UK-toer van 'Peter Pan, The Never Ending Story'. Hij zal binnenkort met deze productie ook naar Singapore afreizen.

Ann Van den Broeck

Ann Van den Broeck mag Sara het vuur aan de schenen leggen als de ‘Wicked Witch of the West’. Alle theaterrollen van Ann opnoemen, is onbegonnen werk. Recent schitterde ze als Marie-Antoinette in de gelijknamige openluchtmusical en als boze stiefmoeder in ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’. Ze won Vlaamse Musicalprijzen voor haar vertolkingen in ‘Merrily We Roll Along’ en ‘The Last Five Years’, en speelde keizerin Sissi in de musical ‘Elisabeth’.

Ook tv is Ann niet vreemd. Ze was te zien in ‘Thuis’, ‘Spoed’, ‘Witse’ en ‘Zone Stad. Momenteel staat ze op de set van de nieuwe Vlaamse film ‘Lee & Cindy C.’.

Deborah De Ridder

Deborah De Ridder is in deze voorstelling Anns complete tegenpool als de goede heks Glinda. Deborah won in 2009 het VTM-programma ‘Op zoek naar Maria’, wat haar de hoofdrol opleverde in ‘The Sound of Music’. Daarvoor speelde ze mee in onder meer ‘Daens’, ‘Grease’, ‘Kuifje: De Zonnetempel’ en ‘Rembrandt, de musical’. Ze vertolkte de hoofdrol in ‘Domino’ en was Tzeitel in ‘Anatevka’. Deborah toonde haar veelzijdigheid ook in de solomusical ‘Tell me on a Sunday’ en in ‘Oliver!’, en was Eliza Doolittle in de openluchtmusical ‘My Fair Lady’. Op tv speelde ze rollen in onder meer ‘Familie’, ‘Ella’, ‘David’ en ‘Zone Stad’.

De andere hoofdrollen worden binnenkort bekendgemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over