Niet dat Wim Leys de Vlaamse rock’n roll afzweert, maar op zijn nieuwe album “Peper & Zout” werd al duidelijk dat Wim ook al wel eens graag de retro toer opgaat. En dat wordt nog eens extra in de verf gezet met zijn nieuwe single “Vannacht zijn we samen”. Voor de eerste keer in zijn muzikale leven nam Wim een song op met een big band. En hij trekt volgende week zelfs naar New York om er een clip op te nemen.

Het is een nummer dat je ongetwijfeld bekend in de oren zal klinken want de originele versie ("Happy together”) werd in 1967 een dikke nummer 1 hit voor de Amerikaanse band The Turtles. En zelfs na 47 jaar blijft dit nummer populair bij jong en oud. Wim maakte er - samen met producer Marc Cortens - een heel bijzondere versie van. De Nederlandse zanger/acteur Jelle Amersfoort zorgde voor de tekst.

Wim Leys: “Eigenlijk wilde ik dit liedje al jaren zingen en opnemen, maar dat is niet zo evident omdat het toch een heel herkenbaar nummer is. En klakkeloos coveren zagen we helemaal niet zitten. Dit is zo’n bijzonder nummer dat het echt wel speciaal of origineel moest worden. Toen kwam mijn producer Marc Cortens met het idee er een big band versie van te maken, wat me in het begin wel wat afschrikte, want ik ben eerder een rock’n roller. Aan de andere kant treed ik vaak op met muzikanten, en ik stond ook al enkele keren op het podium met het 30-koppige orkest Strato-Vani, dus ik zag het zeker wel zitten. En we hebben het dus gewaagd, en ik kan nu gerust zeggen dat dit echt wel één van mijn favoriete nummers uit mijn eigen repertoire is geworden. Ik krijg ook veel complimenten over dit nummer. Je moet zelf maar eens luisteren, het klinkt echt super….”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over